«Λευκός καπνός» για το ΕΣΡ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ευρεία συναίνεση έληξε η οδύσεια για την συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά τις αλλαγές που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην έκτη κατά σειρά συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων.

Με βάση την πρόταση Βούτση, την οποία αποδέχτηκαν τα 20 από τα 24 μέλη της διάσκεψης, θέση προέδρου στο ΕΣΡ αναλαμβάνει ο κ. Θανάσης Κουτρομάνος

και αντιπροέδρου ο κ. Ροδόλφος Μορώνης. Μέλη, θα είναι οι Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Λίλιαν Μήτρου και Γιώργος Σαριδάκης.

Η διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση, είναι η αλλαγή του δημοσιογράφου Βασίλη Κουφόπουλου από τον καθηγητή Γιώργο Πλειό.

Προκειμένου να καταλήξουμε σε συναίνεση χρειάστηκε να μεσολαβήσουν μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το αντισυνταγματικό του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, η αναγνώριση της απόφασης από την κυβέρνηση και η αποδοχή των αιτημάτων της αντιπολίτευσης.

“Εχουν γίνει ενέργειες ούτως ώστε να διαμορφωθεί πλαίσιο ευρύτατης συμφωνίας για τη συγκρότηση ΕΣΡ, δήλωσε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε “Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι να προχωρήσουμε στην διαδικασία, καθώς έχουν αποσαφηνιστεί μεγάλα ζητήματα”, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση με τα συγκεκριμένα ονόματα.

Δέσμευση για τον αριθμό των αδειών ζήτησε η ΝΔ

Ο κ. Δένδιας, προκειμένου να συμφωνήσει η Νέα Δημοκρατία με την πρόταση, ζήτησε δέσμευση του Προέδρου της Βουλής πως η κυβερνητική θέση για 4 μόνο άδειες δεν θα ισχύσει, κάτι που το κόμμα της ΝΔ είχε θέσει ως όρο προκειμένου να συναινέσει.

Ο κ. Βούτσης από τη μεριά του υπογράμμισε ότι ο αριθμός των αδειών μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 4, όμως αυτός θα οριστεί από το ΕΣΡ με διαβούλευση, τονίζοντας όμως πως “ Αν το ΕΣΡ αρχίσει να λέει, όμως, για 10-12-16 τα κανάλια, θα πω κι εγώ δημοσίως ότι είναι λάθος”, μία δήλωση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Δένδια άνοιξε “το δρόμο της συνεννόησης”.

Θετικά έκρινε και το ΠΑΣΟΚ την νέα πρόταση Βούτση, με τον κ. Λοβέρδο να αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η πρότασή σας για κ.Κουτρομάνο μας βρίσκει σύμφωνους. Λυπάμαι που δεν τον σκεφτήκαμε εμείς”, ενώ και το Ποτάμι υπερψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση, αφού δεν ευοδώθηκε η πρόταση του για ανάθεση της προεδρίας του ΕΣΡ στον κ. Μ. Σταθόπουλο.

«Παρών» στη συνεδρίαση δήλωσαν ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Το άρθρο «Λευκός καπνός» για το ΕΣΡ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα