Λαβρόφ σε Κέρι: Οι κυρώσεις σε βάρος μας δεν θα μείνουν αναπάντητες

«Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας είναι απαράδεκτες και δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

Οι δύο υπουργοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά λίγες ώρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε στο Κρεμλίνο τη συμφωνία για την ενσωμάτωση της

Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, παρά την κατακραυγή από το Κίεβο και τη Δύση.

«Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, στην οποία διευκρινίζεται ότι την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κέρι, που δέχτηκε τελικά. σε υψηλούς τόνους, τα βέλη του ομολόγου του.

Τυχόν «απόπειρες να παραδοθούν μαθήματα στη Ρωσία με τη γλώσσα της ισχύος, με τον εκφοβισμό ρώσων πολιτών διαμέσου κυρώσεων, δεν θα οδηγήσουν πουθενά», είχε αναφέρει νωρίτερα σε επίσημη ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων δεν είναι δική μας επιλογή· όμως είναι σαφές ότι η επιβολή κυρώσεων εναντίον μας δεν θα μείνει χωρίς την προσήκουσα απάντηση από τη ρωσική πλευρά», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα