Λαβρόφ: «Παραβιάζει τις μεταξύ μας συνθήκες το ΝΑΤΟ»

Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας για την ενδεχόμενη τοποθέτηση νατοϊκών δυνάμεων σε περιοχές χωρών μελών του που συνορεύουν με τη Ρωσία, εξέφρασε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του που μετέδωσε το πρακτορείο Interfax: «Η παράταξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραβίαζε τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Μόσχας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατάξει το ΝΑΤΟ στρατεύματα ή εξοπλισμό σε περιοχές «κοντά στα σύνορα» με τη Ρωσία αντιβαίνει στην Ιδρυτική Πράξη του 1997 που συνήψαν η Μόσχα και η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εξάλλου, ο ρώσος υπουργός κατηγόρησε τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ ότι θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια πιέζοντας τη Συμμαχία να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα. «Η ρωσοφοβία που επιβάλλεται από μια μειονότητα είναι πιο σημαντική για το ΝΑΤΟ από την επίλυση των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων προκλήσεων για την ασφάλεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα