Λαμία – Παναθηναϊκός: Θα έχουν εύκολο έργο οι πράσινοι;

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Η Λαμία φιλοξενεί σήμερα (4/11) στις 17:30 τον Παναθηναϊκό στο Αθανάσιος Διάκος για την 10η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι που έχει ιδιαίτερη σημασία και για τις δύο ομάδες. Η Λαμία με εξαιρετική παρουσία στις πρώτες αγωνιστικές έχει καταφέρει να βρίσκεται

στην 5η θέση με 15 βαθμούς και με νίκη επί του πρωτοπόρου παναθηναϊκού και πιθανό στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης θα καταφέρει να βρεθεί στην 4η θέση! Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 1η θέση και θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

MATCHDAY!
Lamia
Stoiximan @Super_League_GR
”DAK Lamias”
17:30
Social Media Panathinaikos FC & Panathinaikos FC Official App
Cosmote Sports 1#Panathinaikos #PAOFC #LAMPAO #slgr #StoiximanSuperLeague pic.twitter.com/HAergITZzW

Panathinaikos F.C. (@paofc_) November 4, 2023


Τα στατιστικά των ομάδων

Η Λαμία κάνει μια εξαιρετική πορεία  στο πρωτάθλημα και θέλει να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό. Έχοντας δύο συνεχείς νίκες, στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 0-1 και εντός με τον Πας Γιάννενα με σκορ 2-1. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 4 νίκες 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Οι Λαμιώτες, έχουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό απο το 2019 και συγκεκριμένα στις 10/01/2019 όταν κέρδισαν με 1-0 (μάλιστα στον επαναληπτικό στις 24/01/2019, ενώ έχασαν με το ίδιο σκορ κατάφεραν να τον αποκλείσουν στα πέναλτι με 2-4).

Οι πράσινοι με προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία περίπου 2,5 χρόνια καθώς κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα ομαδικότητας, λαμβάνοντας στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε ποδοσφαιριστή και προσπαθεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα να έχει 7 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Η τελευταία του ήττα ήταν κόντρα στην Ρεν στον εντός έδρας αγώνα για τους ομίλους του Europa League. Όμως οι ομάδα έρχεται με άλλον αέρα μετα την νίκη του κόντρα στον Πανσερραϊκό με σκορ 5-0 στην Λεωφόρο.

Οι ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες αρκετές φορές στο πρωτάθλημα αλλά και στον κύπελο. Συγκεκριμένα, από το 2017 έως σήμερα, η Λαμία έχει 4 νίκες, ο Παναθηναϊκός έχει 12 νίκες, ενώ έχουν έρθει ισόπαλες 3 φορές. Από το 2019 ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει στο γήπεδο της Λαμίας καθώς έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ο άλλος σημερινος αγώνας:

Κηφισία – ΑΕΚ (20:00)

Keywords
Τυχαία Θέματα