Λ. Φινκ: «Η Black Rock “ενισχύει” το τραπεζικό μας σύστημα»

Ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Black Rock, Λόρενς Φινκ, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε η εταιρεία στις ελληνικές τράπεζες

θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών στον κλάδο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος συμπληρώνοντας ότι «τα αποτελέσματα της πρώτης διαγνωστικής άσκησης έθεσαν τα θεμέλια για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ενίσχυσαν σημαντικά τη διαφάνεια».

Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι «παρά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης στον χρονικό ορίζοντα της προηγούμενης άσκησης, οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση και να καταστεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα