Κυβέρνηση: Λύση τώρα και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος

Απορρίπτεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τώρα άμεση λύση του ελληνικού ζητήματος με συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές της χώρας μας. Η κυβέρνηση δεν δέχεται, όπως ανακοίνωσε, το ενδεχόμενο που συζητούσαν έντονα οι δανειστές για προσωρινή λύση με παράταση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος είτε μέχρι τον

Σεπτέμβριο, είτε μέχρι τέλος του έτους και συνέχιση των συνομιλιών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες για παρουσίαση της ελληνικής πρότασης σε Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, ενώ το πλήρες κείμενό της έχει ως εξής:

«Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες».

Keywords
Τυχαία Θέματα