Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ζητήσω γραπτές εξηγήσεις για τον Ρουβίκωνα από τον Βούτση»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να πιστέψει ο ίδιος τα παραμύθια που λέει… Και δεν υπάρχουν πολλοί που ακούν τον κ. Τσίπρα και πιστεύουν είτε στην ειλικρίνεια είτε στην αποτελεσματικότητά του», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε

ότι, δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε τίποτα στο ζήτημα του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης ενώ αντίθετα, δέσμευσε τη χώρα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος.

«‘Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια σκληρή δημοσιονομική πολιτική έως το 2022. Εάν το Μνημόνιο τελείωνε το 2018, δεν θα είχαμε πρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020. Για να μπορέσει η οικονομία να τρέξει, χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά το ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως η διαφορά στο επιτόκιο του 5ετούς της Πορτογαλίας και της Ελλάδας «είναι το κόστος του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου, του κ. Βαρουφάκη, του κ. Παππά και όλων όσων μας κυβερνούν σήμερα».

Όλοι θυμούνται τα ψέματά του

«Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, που είμαι απολύτως βέβαιος, ότι θα αποδοθούν στις επόμενες εκλογές» πρόσθεσε με αιχμές για τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Παρουσίασε το πρόγραμμά του για παράλληλο νόμισμα και έξοδο χώρας από το ευρώ στο υπουργικό συμβούλιο και μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε σχέδιο Β΄ στο μυαλό του πρωθυπουργού. Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι έγινε στο καταστροφικό επτάμηνο».

«Όλοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών».

«Που είδε τα χαμογελαστά πρόσωπα ο Τσίπρας»

«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Περπατώ στο δρόμο, δεν πηγαίνω σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και με χιλιάδες αστυνομικούς να εξασφαλίζουν την τάξη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας με αιχμές πως «όπου πηγαίνει ο πρωθυπουργός σήμερα, τον ακολουθούν και καμία εικοσαριά διμοιρίες των Μ.Α.Τ».

«Δεν έχω δει τον πρωθυπουργό να περπατά μόνος του στο δρόμο, για να δει εάν πράγματι υπάρχουν χαμογελαστά πρόσωπα, όπως μας είπε. Διότι τα χαμογελαστά πρόσωπα, προφανώς, δεν είναι χαμογελαστά λόγω των εκκαθαριστικών της εφορίας και του ΕΝΦΙΑ» πρόσθεσε.

«Εγώ δεν είμαι ο κ. Τσίπρας του 2014»

«Εμείς, λέμε στους επενδυτές, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, “ελάτε και επενδύστε στην Ελλάδα”. Εγώ δεν είμαι ο κ. Τσίπρας του 2014, να επιδιώκω την καταστροφή της Ελλάδας για να γίνω πρωθυπουργός επί των ερειπίων της πατρίδας μου. Και αυτή, είναι μια πολύ σημαντική διαφορά ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Τσίπρα» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για Ρουβίκωνα στη Βουλή: Θα ζητήσω γραπτές εξηγήσεις από Βούτση

«Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος Ρουβίκωνας που έκανε πορεία στα Εξάρχεια, κρατώντας καλάσνικοφ στο χέρι. Δεν είναι δυνατό να σφυρίζουμε αδιάφορα σε αυτές τις πρακτικές. Και να κλείνουμε το μάτι. Θα στείλω επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και θα ζητήσω γραπτές εξηγήσεις γι’ αυτό που έγινε».

«Υπάρχει εξοργιστική ανοχή στις ακροαριστερές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Δεν υπάρχει Κράτος όταν δεχόμαστε ένα Κ.Ε.Π. αναρχικών στην πλατεία, καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων όπου φτιάχνονται μολότοφ, εμπόριο ναρκωτικών. Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το νόμο και τη τάξη, δίνοντας ξεκάθαρες εντολές στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Εντολές που σήμερα η αστυνομία δεν παίρνει. Η μόνη εντολή που πήρε η αστυνομία, τελευταία, ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών θα επιτελέσει το έργο της… Αυτό που συμβαίνει με τη Δικαιοσύνη, δεν έχει συμβεί ποτέ στα 43 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ουδέποτε πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει “θεσμικό εμπόδιο” μια απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου».

«Η Δικαιοσύνη», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι το καταφύγιο, πρωτίστως, των αδύναμων πολιτών. Και εάν δεν έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες στη Δικαιοσύνη, κλονίζεται όλο το οικοδόμημα του Κράτους Δικαίου… Εάν ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία, καλό είναι να ξυπνήσει από το όνειρο στο οποίο βρίσκεται».

Τροπολογίες

Αναφορικά με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι πρόκειται για σκάνδαλο και συμπλήρωσε: «Έχουν πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος… Πραγματικά, είναι ντροπή της πλειοψηφίας και ντροπή του Προέδρου της Βουλής, που το ανέχεται. Τελευταία στιγμή, μέσα στο καλοκαίρι, έρχονται σωρηδόν τροπολογίες. Πάρτε τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όλες αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί η δημοσιονομική επίπτωση αυτών των τροπολογιών. Όταν θα έρθει ο λογαριασμός όμως, ξέρετε ποιος θα τον πληρώσει; Πάλι ο φορολογούμενος. Διότι αυτό γίνεται σήμερα. Ο κ. Τσίπρας οικοδομεί το δικό του κομματικό Κράτος. Κλείνει το μάτι σε διάφορες συντεχνίες. Κι όλα αυτά φυσικά έχουν κόστος».

«Ναι» σε ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Έχουμε πρακτικά έτοιμο το καινούργιο νομοθετικό μας πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του νόμου 4009, που είχε ψηφιστεί από κοινού από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το 2011. Περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, σκληρή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, ανάλογα με το παραγόμενο αποτέλεσμα και αποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας από τον ασφυκτικό έλεγχο».

Χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική «τη δυνατότητα των Πανεπιστημίων για αξιοποίηση της περιουσίας τους, να φτιάχνουν ξενόγλωσσα προγράμματα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και να εισπράττουν έσοδα από αυτά» και δεσμεύτηκε για την «επαναφορά των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα αλλάξει το άρθρο 16, «με δυνατότητα δημιουργίας, όχι απλά μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στη χώρα, να ιδρύονται και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πάντα υπό κρατικό έλεγχο και υπό κρατική εποπτεία. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα είναι αμοιβαία ωφέλιμος».

Αποκλείει το δημοψήφισμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «δημοψήφισμα για το Σύνταγμα» και πρόσθεσε: «Το άρθρο 110 του Συντάγματος προσδιορίζει με απόλυτη ακρίβεια τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Και είμαι βέβαιος, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει αρθρογραφήσει για το θέμα αυτό, με πολύ καθαρό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, με την ιδιότητά του ως κορυφαίος συνταγματολόγος, αποκλείεται να υπογράψει ένα Προεδρικό Διάταγμα για δημοψήφισμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα ξεκινήσει στη Βουλή και θα τελειώσει στη Βουλή».

Το άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ζητήσω γραπτές εξηγήσεις για τον Ρουβίκωνα από τον Βούτση» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
μητσοτακης, νεα δημοκρατια, τσιπρας, ειλικρίνεια, ελλαδα, μνημονιο, καμμενος, εκλογες, μνήμη, ενφια, βουλη, νέα, καλοκαιρι, σωρηδόν, ΠΑΣΟΚ, ωφέλιμος, δημοψηφισμα 2015, συνταγμα, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, δημοψηφισμα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μνημονιο 2, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, μνήμη, καταληψεις, το θεμα, αστυνομια, δημοκρατια, δουλεια, θεμα, οικονομια, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, σκαι, ψεματα, αρθρο, αμοιβαια, απλα, γινει, γινεται, δυνατοτητα, δυστυχως, εγινε, ευρω, ειλικρίνεια, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, εκπαιδευση, ενημερωση, εξαρχεια, ερχονται, ετοιμο, ιδιωτικα πανεπιστημια, κυβερνηση, κρατικο, ματι, μολοτοφ, μυαλο, ντροπη, ξερετε, παντα, παραμυθια, προγραμματα, συνεχεια, σχεδιο, σωρηδόν, φυσικα, χερι, χωρα, ομαδες
Τυχαία Θέματα