Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κερδίζω τον Τσίπρα»

Του Χρήστου Κούτρα

Το δικό του δίλημμα προσπαθεί να βάλει στην προεκλογική μάχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ποντάρει σε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην υπουργός και διεκδικητής της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως, αν κερδίσει εκείνος, η ΝΔ μέσα σε δύο μήνες

θα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και πως το κόμμα θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε συλλυπητήρια στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τον χαμό της αδελφής. Ο πρώην υπουργός, συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έκανε με επιτυχία στον πρώτο γύρο, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αναξιόπιστο, λέγοντας «χρησιμοποιεί την συναίνεση α λα καρτ και δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο προχωρεί σε παρεμβάσεις στην Παιδεία που ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις ετών. Κατεδαφίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και εμείς δεκανίκι δεν θα γίνουμε». Για ακόμη μιλά φορά ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως όποιος και να κερδίσει η ΝΔ θα βγει ενωμένη και αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ ρεαλιστικές λύσεις. Με τον Κώστα Καραμανλή έχω μια πολύ καλή σχέση, τον συμβουλεύομαι, τον επισκέπτομαι συχνά και δεν πρέπει να διχάσουμε τη ΝΔ».

Ο κύριος Μητσοτάκης, που επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ελπίζει πως θα παρακινήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους και πάλι να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, ενώ ο ίδιος εκτιμά πως εντός του 2016 θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και πως μόνο o ίδιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα από τη μία πλευρά και από την άλλη να «ανοίξει» τη Νέα Δημοκρατία και σε πολίτες που δεν βρίσκουν πολιτική έκφραση και σε στελέχη άλλων κομμάτων που δεν μπορούν να βρουν πολιτική στέγη με την πορεία που έχουν λάβει οι πολιτικές εξελίξεις. Ήδη ο κύριος Μητσοτάκης έχει την υποστήριξη του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αμέσως μετά τον πρώτο γύρο εξέφρασε την υποστήριξή του. Ο κύριος Τζιτζικώστας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη στελέχη όμως που τον υποστήριξαν στον πρώτο γύρο, όπως ο Μάκης Βορίδης και η Μισέλ Ασημακοπούλου έχουν εισηγηθεί στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει και εκείνος τον κύριο Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα