Κύργιος – Ουάσινγκτον: Κατακτητής της κορυφής (vid)

Κύργιος – Ουάσινγκτον: Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να μην κατάφερε να φτάσει στον τελικό του “Citi Open”, όμως το τουρνουά είχε… ελληνικό χρώμα λόγω της παρουσίας του Νικ Κύργιου. Ο Ελληνοαυστραλός απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση αυτό τον καιρό, καθώς νίκησε και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-0 σετ (7-6. 7-6) κατακτώντας το τρόπαιο. Ήταν μία από τις ελάχιστες φορές όπου ο ιδιόρρυθμος τενίστας ήταν πραγματικά Κύρ(γ)ιος με κεφαλαίο τόσο στη συμπεριφορά του όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι παρακολούθησαν το τουρνουά και την προσπάθεια του Κύργιου, διαπίστωσαν για πολλοστή φορά το πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό του. Αν ήταν συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του και μπορούσε να διαχειριστεί τον εαυτό του, θα βρισκόταν σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο. Θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται μόνιμα κάτω από τη μαγική και ασυναγώνιστη τριάδα των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ στην παγκόσμια κατάταξη.

"This has honestly been one of my favorite weeks of my life," says @NickKyrgios

#CO19 pic.twitter.com/Mgbfmd6OCf

Tennis TV (@TennisTV) August 4, 2019

Ο 6ος τίτλος και το εντυπωσιακό φινάλε

Ο Κύργιος ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και γι’ αυτό έφτασε στην κατάκτηση του 6ου τίτλου στην καριέρα του. Για 500αρι τουρνουά ήταν εξαιρετική η απόδοσή του αλλά το θέμα είναι να μπορέσει να κρατηθεί και στα επόμενα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι νίκησε Τσιτσιπά και Μεντβέντεφ που είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Κύργιος ήταν απολαυστικός και στον τρόπο που πανηγύρισε τη νίκη του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

“Εχω εδώ μία μεγάλη λίστα ανθρώπων που πρέπει να ευχαριστήσω και πρώτα απ’ όλα την διευθύντριά μου” τόνισε στις δηλώσεις του ο Κύργιος και άνοιξε το κινητό του για να τους θυμηθεί. Όπως ήταν φυσικό προκάλεσε γέλια στο κοινό, που τον αποθέωσε. Δεν του συμβαίνει συχνά με τα καμώματά του. Ήταν πάντως εντυπωσιακός και ο τρόπος που τελείωσε το παιχνίδι. Ο Ελληνοαυστραλός ακολούθησε την ίδια συνταγή για να τελειώσει το ματς, ζητώντας από μια οπαδό στην εξέδρα να του πει πού θα ήθελε να στείλει το σερβίς. Την άκουσε και με έναν τρομερό «άσο» έβαλε την τελευταία πινελιά κατακτώντας το τρόπαιο.

King of D.C.

The moment @NickKyrgios claimed the @CitiOpen title… *with a little help from a fan* #CO19 pic.twitter.com/UaMwEQkoy9

Tennis TV (@TennisTV) August 4, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα