«Κύμα» συμπαράστασης υπέρ της ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πρωτοφανές «κύμα» συμπαράστασης υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, συνδικαλιστικοί φορείς, αθλητές κα. εκφράζουν την αντίθεσή τους, στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Για «ακραίου αυταρχισμού» δήλωση, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, παρευρισκόμενος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο

κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ «πράξη ενάντια στην πολυφωνία και την δημοκρατία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να «ράψει» τη δημόσια τηλεόραση στα μέτρα της.

«Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο καθένας να βάλει πλάτη», πρόσθεσε.

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ

Την εφαρμογή ενός πλήρους σχεδίου αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο πρέπει να μειωθεί, ζητεί ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας πως η ΕΡΤ δεν μπορεί να κλείσει.

«Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας», σημειώνει, «δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα υποστηρίζοντας πως θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων».

«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο», καταλήγει.

Αντίθετη και η ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».

«Συναγερμός» για την ΕΡΤ από τον γ.γ. του ΚΚΕ

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», δήλωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ», πρόσθεσε.

«Επίθεση» σε Κεδίκογλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για τα ΜΜΕ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Πριν από λίγο, μέσα από το κτίριο της ΕΡΤ όπου βρισκόμουν, κοντά στους εργαζόμενους, παρακολούθησα το ραδιοτηλεοπτικό «διάγγελμα» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμωνα Κεδίκογλου. Πρόκειται για το δημοσιογράφο που έχει περάσει και εκείνος, ωφελημένος τα μέγιστα, από την ΕΡΤ.
Το περιεχόμενο των όσων είπε ήταν γεμάτο από αναλήθειες, από ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.Ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις που έχω ήδη κάνει για το θέμα της ΕΡΤ.Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με τον κ. Σίμωνα Κεδίκογλου όταν το θέμα έρθει και στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα