Κυκλοφόρησαν οι πρώτες ιδιωτικές εφημερίδες στην Μίανμαρ

Οι πρώτες ιδιωτικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, μετά από μισό αιώνα, στην Μιανμάρ.

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση για τη φιλελευθεροποίηση του τομέα των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια η βιρμανική ηγεσία.
Συνολικά δεκαέξι εφημερίδες έλαβαν άδεια κυκλοφορίας την 1η Απριλίου, ωστόσο μονο τέσσερις κατάφεραν να κυκλοφορήσουν εγκαίρως.Πρόκειται για τις The Voice

Daily, The Golden Fresh Land Daily, the Union Daily και The Standard Time Daily.
Η βιρμανική χούντα εθνικοποίησε εδώ και μισό αιώνα τις εφημερίδες της χώρας, επιτρέποντας την κυκλοφορία μόνο εβδομαδιαίων ιδιωτικών εντύπων, τα οποία χρησιμοποιούσαν τις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις για την καθημερινή ενημέρωση του κοινού, που περίμενε με ανυπομονησία την σημερινή ημέρα.

«Οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι που διαβάζουν για πρώτη φορά εφημερίδες. Η Voice Daily εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα», σχολίασε ένας εφημεριδοπώλης στη Ρανγκούν.
Η βιρμανική χούντα κατήργησε τους νόμους περί λογοκρισίας, ενώ απελευθερώθηκαν οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι και θέματα-ταμπού, όπως η κάλυψη των δραστηριοτήτων της ηγέτιδας της βιρμανικής αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σουν-Κι, βρίσκονται πλέον στις πρώτες σελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα