Κρίστοφερ Νόλαν Όσκαρ: Τεράστια επιτυχία για το «Οπενχάιμερ»

Το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν θριάμβευσε στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία απέσπασε το βράδυ της Κυριακής (10/3) επτά χρυσά αγαλματίδια από τα 13 που διεκδικούσε, με τα δύο εξ αυτών – της Σκηνοθεσίας και του Διασκευασμένου Σεναρίου – να πηγαίνουν στον δημιουργό της, εκτοξεύοντας την αξία του στο χρηματιστήριο του Χόλιγουντ. Με βάση πληροφορίες του Variety, τα Όσκαρ

εκτόξευσαν τις απολαβές του Νόλαν, τοποθετώντας τον στην κατηγορία με τους πιο ακριβοπληρωμένους σκηνοθέτες, αφού το τελικό ποσό που θα λάβει θα αγγίξει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Αποτελεί προφανώς, ένα αδιανόητο ποσό για τους υπόλοιπους σκηνοθέτες της γενιάς του. Αυτό το πέτυχε μέσω των μπόνους που διαπραγματεύτηκε στο συμβόλαιό του με τη Universal Pictures. Η μεγάλη εταιρεία παραγωγής πίστεψε στις ικανότητές του, του έδωσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια μπάτζετ ώστε να γυρίσει το «Οπενχάιμερ» και τώρα οι δύο πλευρές δικαιώνονται για τη συνεργασία τους, βάζοντας στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η επική βιογραφική ταινία του πατέρα της ατομικής βόμβας έφερε πάνω από 958 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office ούσα η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία του 2023 πίσω από τα «The Super Mario Bros. Movie» (1.36 δις) και «Barbie» ($1.43 δις). Ακόμη, το «Οπενχάιμερ» είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία που κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά» το 2004. Μάλιστα, μετά τον θρίαμβό του στα φετινά Όσκαρ, το «Οπενχάιμερ» επανακυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο σε πάνω από 1.000 αίθουσες μόνο στις ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει την box office συγκομιδή του και να φτάσει το 1 δις δολάρια εισπράξεις, προσθέτοντας ένα επιπλέον μπόνους για τον διάσημο σκηνοθέτη.

Το επόμενο βήμα του

Συγχρόνως, ο κινηματογραφικός κόσμος θέτει το εύλογο ερώτημα σχετικά με το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Κρίστοφερ Νόλαν. Όπως αναφέρει το Variety, υπάρχουν πηγές που μιλούν για ένα ριμέικ μιας παλιάς τηλεοπτικής σειράς μυστηρίου του ΄60 το «The Prisoner», που δημιούργησε και πρωταγωνίστησε ο Πάτρικ ΜακΓκούαν, για το οποίο ο Νόλαν είχε βλέψεις από το 2009. Όμως, η σκέψη αυτή εξαφανίστηκε από την ατζέντα του την ίδια χρονιά, όταν το AMC κυκλοφόρησε τη μίνι σειρά έξι επεισοδίων και remake βερσιόν του «The Prisoner» με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίτσελ μαζί με τους Ίαν ΜακΚέλεν και Ρουθ Γουίλσον. Yπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι θα αρχίσει να γράφει ένα νέο σενάριο τώρα που η περίοδος των κινηματογραφικών βραβείων έληξε.

All eyes are on what Christopher Nolan will do next.

Some say it will be a remake of the 1960s mystery-thriller series “The Prisoner,” which Nolan was once attached to in 2009. Others say Nolan will begin writing an original screenplay. https://t.co/brIqgxWA61

— Variety (@Variety) March 12, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα