Κριστίν Λαγκάρντ: Αυτή η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα

«Μία συνεργατική πολιτική απάντηση» πρέπει να δώσουμε σε αυτήν την συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως τόνισε η κα Λαγκάρντ, μιλώντας σε πολιτικό φόρουμ στο Τόκιο, «κατά τους τελευταίους μήνες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν δυστυχώς γίνει πιο ανησυχητικές, καθώς υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας τόσο στις προηγμένες, όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες».

«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη παραμένουν ο πιο άμεσος κίνδυνος για την

παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ και επισήμανε ότι «θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος για να ξεπερασθεί η κρίση και αποφασιστικότητα για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες και να επανέλθει η σταθερότητα και η ανάπτυξη».

«Στο σύγχρονο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, δεν μπορούμε πλέον να βλέπουμε μόνο ό, τι συμβαίνει εντός των εθνικών συνόρων μας. Αυτή η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, υπερτόνισε εκ νέου την ανάγκη «για συντονισμένες δράσεις πολιτικής ώστε να ελεγχθούν τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους στις προηγμένες οικονομίες, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα