Κρέστενα φωτιά τώρα: “Εφιάλτης” στην Ηλεία, στις αυλές οι φλόγες

Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, που καίει λίγο έξω από τα Κρέστενα και κατευθύνεται απειλητικά προς τα χωριά Γρύλλος, Βρίνα και Σμέρνα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Μακρίσια το μεσημέρι της Κυριακής (15:30) και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ανέμων αλλά και της έντονης ζέστης. Aυτή τη στιγμή (ώρα 18:55) στα Κρέστενα, οι φλόγες από το νεκροταφείο της περιοχής έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην #Κρέστενα, #Φρύξα #Μακρίσια, #Σκιλλουντία #Ηλεία

Αποφύγετε την περιοχή

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/9lipugtsn0@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 24, 2022

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο το σημείο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Μεγάλη προσπάθεια γίνεται επίσης να σωθεί το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, λόγω του κινδύνου, εξεδόθη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την αποφυγή των περιοχών όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.

Στη μάχη κατά της φωτιάς επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρέστενα, “Εφιάλτης”, Ηλεία,krestena, “efialtis”, ileia