Κρατούσαν κοπέλα από το Πακιστάν για λύτρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Τέλος στον εφιάλτη που ζούσε μια κοπέλα 21 χρόνων από το Πακιστάν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη έδωσαν με την έφοδό τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Η κοπέλα, παράτυπη μετανάστρια, ήταν στην πραγματικότητα φυλακισμένη από τέσσερις συμπατριώτες της, στους οποίους είχε δώσει αμοιβή για να τη βοηθήσουν να περάσει στο ελληνικό έδαφος.

Εκείνοι, όμως, απαιτούσαν κι άλλα χρήματα

από την ίδια και την οικογένειά της, κρατώντας την αιχμάλωτη σε άθλιες για εκείνη συνθήκες και χτυπώντας την, προκειμένου να πιέσουν το περιβάλλον της στο Πακιστάν να τους εμβάσει χρήματα για λύτρα μέσω παράτυπου τραπεζικού συστήματος. Οι αστυνομικοί που πήραν την καταγγελία για την παράνομη κατακράτηση της κοπέλας, προχώρησαν στις συλλήψεις της συμμορίας των τεσσάρων Πακιστανών.

Πρόκειται για άτομα, ηλικίας 17, 21, 22 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η παθούσα, σε προγενέστερο χρόνο και έναντι αμοιβής, μεταφέρθηκε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, όπου οι δράστες την κράτησαν παρά τη θέλησή της, διαδοχικά, σε οικία και ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας εκβιαστικά και με χρήση βίας να επικοινωνήσει με συγγενικό της πρόσωπο, προκειμένου να εμβάσει χρηματικό ποσό μέσω παράτυπου τραπεζικού συστήματος για να την απελευθερώσουν. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, καθώς τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Εγώ θα τη χτυπήσω, εσύ θα τη δέσεις»

Το άρθρο Κρατούσαν κοπέλα από το Πακιστάν για λύτρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα