Κοβάσεβιτς επίθεση: Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο

Κοβάσεβιτς επίθεση: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν στη διάθεσή τους ένα βίντεο που ενδέχεται να τους οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή που έκανε ο δράστης από την οδό όπου βρίσκεται το σπίτι του γνωστού πρώην ποδοσφαιριστή μέχρι και τον περιφερειακό στο γκολφ Γλυφάδας, όπου έκαψε το αυτοκίνητο

διαφυγής, ψάχνοντας πόρτα-πόρτα για βιντεοληπτικό υλικό.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατάφεραν να εξασφαλίσουν βίντεο από ιδιωτική κάμερα, όπου διαφαίνεται το μικρό αυτοκίνητο πόλης με τον ψηλό άνδρα με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι του να απομακρύνεται από το σημείο της απόπειρας μέσω συγκεκριμένης οδού. Ήδη το βίντεο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας ώστε να «καθαριστεί», σε μια προσπάθεια να φανεί το πρόσωπο του δράστη και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ίσως αυτό να συμβεί σύντομα.

Τα σενάρια

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, πιστεύουν πως ο δράστης δεν ήθελε να σκοτώσει τον γνωστό ποδοσφαιριστή, αλλά να του περάσει ένα μήνυμα με τον δικό του τρόπο. Αυτό προκύπτει από τη σκηνή του περιστατικού, καθώς ο δράστης έφτασε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και τον πυροβόλησε. Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως το εννιάρι πιστόλι μάρκας «Glock», που βρέθηκε σχεδόν κατεστραμμένο στο καμένο αυτοκίνητο του δράστη, είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, τότε ο άγνωστος άνδρας είναι αδύνατον να αστόχησε.

«Από τόσο κοντινή απόσταση και με αυτό το όπλο δύσκολα αστοχείς. Το πλέον πιθανό είναι να μην ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά να τον εκφοβίσει και παράλληλα να του περάσει ένα μήνυμα», λέει στην Real News αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι το γεγονός πως στο σημείο του πυροβολισμού δεν βρέθηκε κάλυκας από το πιστόλι, όπως βέβαια και η βολίδα. Ένα σενάριο που εξετάζουν οι ερευνητές της Ασφάλειας είναι ο δράστης να μάζεψε τον κάλυκα ή να πυροβόλησε με περίστροφο που δεν αφήνει κάλυκα και να παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο ένα «άκυρο» όπλο, για να θολώσει τα νερά των ερευνών. Παράλληλα και λόγω του ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί βολίδα από τη σφαίρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο δράστης να χρησιμοποίησε ακόμα και αβολίδοτα πυρομαχικά, δηλαδή σφαίρα που δεν έχει μολύβι, παρά μόνο τη γόμωση εκπυρσοκρότησης.

Κοβάσεβιτς επίθεση: Το μήνυμα μετά την απόπειρα

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε λόγο για ένα φρικτό γεγονός που σόκαρε τον ίδιο και την οικογένειά του και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία. «Πρώτα από όλα θέλω να όλους μου τους φίλους και όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για μένα και μου έστειλαν την αγάπη τους σχετικά με την απαίσια εμπειρία, που σόκαρε εμένα και την οικογένειά μου. Δεν είμαι πρόσωπο που σχετίζεται με συγκρούσεις, δεν έχω και δεν είχα εχθρούς, αυτά τα πράγματα δεν με ενδιαφέρουν. Ήμουν πάντα αθλητής, οικογενειάρχης και αυτά τα δύο είναι που έφτιαξαν τη ζωή μου.

Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι πιστεύω στη Δικαιοσύνη και αφήνω την κατάσταση στα χέρια της αστυνομίας, να κάνει τη δουλειά της. Της έχω εμπιστοσύνη ότι θα ανακαλύψει την αλήθεια και το κίνητρο πίσω από το φρικτό γεγονός. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για την ανησυχία σας και τα όμορφα μηνύματά σας αυτές τις μέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα