Κουβέλης: Έχουμε στείλει δικό μας ειδικό για τα κινητά των δύο στρατιωτικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με το θέμα των κινητών των δύο Ελλήνων αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Αποκάλυψε πως έχει στείλει στην Τουρκία εμπειρογνώμονα ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος

στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο ενστόλων, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπία.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η υπόθεση πρέπει να διατηρηθεί αμιγώς στο νομικό επίπεδο και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με «υπερτροφικό λόγο» περί «ομηρίας», καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Αθήνας.

Aπέφυγε πάντως να εκτιμήσει πότε θα επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα, λέγοντας απλώς ότι η ελληνική πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Το άρθρο Κουβέλης: Έχουμε στείλει δικό μας ειδικό για τα κινητά των δύο στρατιωτικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα