Κουβαλούσε μέσα σε σάκους πάνω από 5 κιλά κοκαΐνη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη σύλληψη μιας 53χρονης Ελληνίδας προέβη η αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κουβαλούσε σε σάκους 5 κιλά και 810 γραμμάρια κοκαΐνη, τα οποία δεν πρόλαβε να παραδώσει στο κύκλωμα που την είχε στρατολογήσει.

Η εισαγωγή της κοκαΐνης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, είχε γίνει από την Ολλανδία και η 53χρονη είχε στρατολογηθεί από διεθνή σπείρα εισαγωγής του

ναρκωτικού στην Ευρώπη.

Η σύλληψή της έγινε την Τρίτη, έπειτα από έρευνες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων και τη D.E.A. Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η συλληφθείσα, για να μην κινήσει υποψίες, δεν ταξίδεψε από την Ολλανδία στην Αθήνα. Έφτασε αεροπορικώς τη Δευτέρα στα Χανιά και στη συνέχεια πήρε το πλοίο και ήλθε στον Πειραιά, όπου συνελήφθη.

Την κοκαΐνη, η οποία ήταν κρυμμένη σε διπλά τοιχώματα δύο σακιδίων πλάτης, την είχε προμηθευθεί από άγνωστο άτομο στην Κένυα Αφρικής.

Όπως διαπιστώθηκε, η 53χρονη στρατολογήθηκε από Τανζανό υπήκοο, μέλος διεθνούς σπείρας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη, προκειμένου να μεταβεί στην Κένυα, να παραλάβει την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και να την μεταφέρει μέσω Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Η συλληφθείσα, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το άρθρο Κουβαλούσε μέσα σε σάκους πάνω από 5 κιλά κοκαΐνη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα