Κουτσούμπας: Δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το ΚΚΕ

«Δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμά μας», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

«Θέλουμε να μιλήσουμε και να καταλήξουμε μέσα στο κίνημα, να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία, πάνω στη βάση του ποιες είναι οι αιτίες που φθάσαμε εδώ, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα, η συμμαχία, για να μην ενσωματωθεί, για να μπορέσει να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας, με πρωταγωνιστή

το λαό, με πρωτοπορία την εργατική τάξη, με το ΚΚΕ μπροστάρη και πανταχού παρόν», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας

Για την νέα κυβέρνηση τόνισε: «Η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια, ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη με τους αναγκαίους δορυφόρους, οι οποίοι θα φανούν πολύ σύντομα, όπως και με τι αντίστοιχα διλλήματα θα σερβιριστούν. Όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τον παλιό και δοκιμασμένο γνωστό δικομματισμό προηγούμενων δεκαετιών, ή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι παγίδες της αστικής τάξης, ή οι ίδιοι έχουν ήδη πέσει στην παγίδα».

«Η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ανασχηματισμός, δεν αποτελούν μια νέα κατάσταση, πολύ περισσότερο δεν αποτελούν νίκη του λαϊκού κινήματος που έφερε τα πάνω κάτω και η κυβέρνηση καταρρέει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εξάλλου, αναφερόμενος επισήμανε: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαταλέγεται στις βασικές αστικές επιλογές, ανεξάρτητα αν κάποιοι σκίζουν τα ρούχα τους για τον αντιαμερικανισμό του και για την αντινατοιική γραμμή του. Ακολουθεί μία γρήγορη πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα