Κοτζιάς: «Κέρδος 80 δισεκατομμύρια ευρώ για την Γερμανία από την ελληνική κρίση»

«Η Γερμανία, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, κέρδισε περί τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς, και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, στη Ρίγα της Λετονίας όπου βρίσκεται.

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε ουσιαστικά με τη δήλωσή του στα δημοσιεύματα που συχνά-πυκνά υπάρχουν σε γερμανικά

ΜΜΕ και σύμφωνα με τα ο ποία η Γερμανία έχει χάσει χρήματα εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, ενώ διέψευσε και τα στερεότυπα που αρκετές φορές κυριαρχούν στην ενημέρωση των Γερμανών πολιτών και σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται μια εικόνα πολύ άσχημη για τους Έλληνες, χωρίς ωστόσο αυτή να έχει βάση:

«Στερεότυπα πως όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, τεμπέληδες και ψεύτες, αν και όλες οι ευρωπαϊκές στατιστικές λένε πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από όλους τους Ευρωπαίους. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60% νεανική ανεργία, πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη νέα γενιά, ποια στάση θα κρατήσει αυτή η νέα γενιά απέναντι στην ΕΕ, εάν δεν θα έχει δουλειά και ακούει συνέχεια για κυρώσεις» και πρόσθεσε: «Εντάξει, καταλαβαίνω πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί, πως όλοι οι Έλληνες είναι κακοί, μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά. Αυτό που λέω διαρκώς είναι πως θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μελλοντικά. Πρέπει να έχουμε μια θετική κατάσταση win-win…» ήταν τα λόγια του Έλληνα ΥΠΕΞ, ο οποίος κατέληξε αναφερόμενος στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα με Γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα:

«Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις, και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει της καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες».

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα