Κορονοϊός και καθυστέρηση: Πώς επηρεάζεται η έμμηνος ρύση από την πανδημία

Όσος χρόνος και να περάσει, η πανδημία που ταλανίζει ολόκληρο τον κόσμο θα έχει για πολύ καιρό ακόμη αρκετές ανεξερεύνητες φάσεις. Είναι ακόμη πολλά τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και είναι απόλυτα φυσικό να μας κυριεύει η αβεβαιότητα τόσο για την υγεία μας αλλά και τα οικονομικά μας με κληρονομιά το άγχος και το στρες. Το άγχος που προκαλεί η πανδημία στους ανθρώπους μπορεί να διαταράξει την έμμηνο ρύση των γυναικών. Ως αποτέλεσμα, το άγχος που προκαλεί ο κορονοϊός, μπορεί να καθυστερήσει

την περίοδο μιας γυναίκας, να μειωθούν οι μέρες της διάρκειάς της ή ακόμα και την πλήρη έλλειψή της.

Οι αιτίες βέβαια που παρεμποδίζουν τον μηνιαίο κύκλο σας, είναι πάρα πολλές όπως γι απαράδειγμα μια πιθανή εγκυμοσύνη, ή και η πρόσληψη αντισυλληπτικών. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο είναι λιγότερες από αυτές που αντιμετωπίζουν αλλαγές στον δικό τους μηνιαίο κύκλο, ο οποίος μπορεί να μεταβάλλεται από μήνα σε μήνα. Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πολλές και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και στα μελλοντικά μας σχέδια σε διάφορα επίπεδα. Η απώλεια για παράδειγμα της εργασίας, ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι, η απομόνωση και η μειωμένη άθληση, είναι αιτίες που επηρέασαν την ψυχολογία σας λίγο η πολύ χωρίς να το καταλάβετε.

Ασκηθείτε για να επαναφέρετε τον κύκλο σας

Ένα γεγονός που μπορεί να μην γνωρίζατε πιο πριν, είναι ότι, την έμμηνο ρήση την ελέγχει ο εγκέφαλος μας και όχι η μήτρα ή οι ωοθήκες μας. Ο υποθάλαμος του γυναικείου εγκεφάλου, είναι υπεύθυνος για την παραγωγή ορμονών όπως η γοναδοτροφίνη και η θυλακιοτρόπος ορμόνη που σημαντικές στην λειτουργία του γυναικείου κύκλου. Για να φέρετε τον κύκλο σας σε πιο σταθερά επίπεδα, καλό θα ήταν να εισάγετε την σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας, να τρώτε υγιεινές τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Εφόσον εφαρμόσετε τα παραπάνω αλλά η περίοδός σας παραμένει ασταθής, τότε επιστέφείτε τον γυναικολόγο σας, γιατί υπάρχει πιθανότητα, η ανισόρροπη ή η καθυστέρηση της έμμηνο ρύσης να ευθύνεται σε πολιτιστικές ωοθήκες κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Πώς,koronoios, pos