Κορονοϊός Ελλάδα: Σχεδίαζαν εισβολή σε ναό της Πιερίας

Κορονοϊός Ελλάδα: Μπορεί όλοι να δίνουν τα συγχαρητήριά τους για την στάση πειθαρχίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, κάποιοι όμως ετοιμάστηκαν να παραβιάσουν μέχρι και την είσοδο ναού με λοστό και να δώσουν μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις έχοντας στην κατοχή τους για… πυρομαχικά έντεκα βόμβες μολότοφ! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, συνέβη τη νύχτα της Ανάστασης έξω από Ιερό Ναό

της Πιερίας στον οποίο, την ώρα που ο υπεύθυνος ιερέας είχε κλειδώσει τις θύρες εισόδου και εξόδου όπως προβλέπεται από την σχετική απόφαση λειτουργίας των ναών για την αποφυγή του κορονοϊού, γύρω στα 20 άτομα, σχεδίαζαν με διάρρηξη να εισβάλουν στο εσωτερικό.

Είχαν υπολογίζει όμως και την τυχόν επέμβαση της Αστυνομίας αν γίνονται αντιληπτοί έγκαιρα και γι’ αυτό στον περιβάλλοντα χώρο, λέει η Αστυνομία είχαν κρύψει σε πρασιές και άλλα σημεία έντεκα βόμβες μολότοφ, κροτίδες και έναν λοστό! Η Αστυνομία μετά από επεισόδια συνέλαβε με επέμβαση πέντε από τους εμπλεκόμενους στον περιβάλλοντα χώρο ενώ ακόμη δύο συνελήφθησαν αργότερα. όταν ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Ήταν «γνώριμοι» της ΕΛΑΣ

Και ήταν σχετική βατό θέμα η ταυτοποίηση των εμπλεκομένων, καθώς οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κατερίνης γνώριζαν αρκετούς από τους συμμετέχοντες, καθώς είχαν προσαχθεί και παλαιότερα για συμμετοχή σε επεισόδια. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του alphafreepress.gr, πολλοί από αυτούς που βρέθηκαν στο Ναό στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης «Ελεύθεροι Μακεδόνες» είχαν πρωτοστατήσει σε επεισόδια κατά της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, επτά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Εντοπίστηκαν 19 άτομα

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, συνεχίζει η Αστυνομία, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 19 άτομα, τα οποία, παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορονοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), 50 κροτίδες και λοστός.

Διαδικτυακό κάλεσμα

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυννενόηση μέσω social media, κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές. Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο. Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται 4 ακόμα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μια νέα πραγματικότητα: Πώς θα είναι η ζωή μας μετά τον Covid 19

Στους 119 οι νεκροί – 35 ετών το ένα θύμα

Προειδοποίηση Μόσιαλου: Η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει διασπορά του κορονοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα