Κορονοϊός: Απίστευτες καταγγελίες για αρνητές

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει το θυμικό των αρνητών, καθώς βγαίνουν στο φως καταγγελίες για αρνητές της πανδημίας που δεν δέχονται ούτε καν μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, «τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση», ενώ η ίδια εξανίσταται για τα συγκεκριμένα περιστατικά και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα. Η κα Μαστοράκου καταγγέλλει τη δράση ομάδων που δρουν με οργάνωση και σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες αντιεμβολιαστών ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση». Η ίδια συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και με την ίδια ένταση σημειώνει πως «είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Όσον αφορά δε στις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία, το φαινόμενο σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση ή άλλες πράξεις αποτελούν ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη».

«Δεν μπορούν οι γιατροί να διαβουλεύονται με τον αστρολόγο»

Συνεχίζοντας δε ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως, δεν μπορεί «οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και τα περιστατικά που αφορούν σε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μία νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσος, αφορά δύο με τρία περιστατικά. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτεριας δόθηκαν από ΚΥ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα