Κορωνοϊός – Βρετανία: Συνεχίζουν να αυξάνονται νεκροί και κρούσματα

Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ανακοίνωση 854 νέων θανάτων λόγω κορωνοϊού και τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 6.227. Αναλυτικά, το NHS Αγγλίας επιβεβαίωσε 758 νέους θανάτους, ενώ οι αρχές σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία ανέφεραν άλλα 96 θύματα. Συγκεκριμένα, η Σκωτία κατέγραψε 74 πρόσθετους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, η Ουαλία άλλους 19, ενώ 3 πέθαναν στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι ασθενείς που εξέπνευσαν, κυμαίνονταν μεταξύ 23 και 102 ετών. Οι 29 από τους 748 της Αγγλία (ηλικίας από 23 ως 99 ετών) δεν είχαν κάποιο γνωστό

υποκείμενο νόσημα. Η σημερινή εξέλιξη προβλημάτισε εκ νέου τις αρχές στη Βρετανία, καθώς οι χθεσινοί αριθμοί είχαν δημιουργήσει ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης της επιδημίας. Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει πως η κορύφωση του ξεσπάσματος του κορωνοϊού θα σημειωθεί στις ημέρες του Πάσχα.

H κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος χθες εισήχθη στην εντατική έπειτα από επιδείνωση των συμπτωμάτων της νόσου Covid-19 από την οποία έχει προσβληθεί, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στον Τζόνσον παρασχέθηκε οξυγόνο χθες, και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο κεντρικό Λονδίνο, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην εντατική προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό και δείχνει σε ποιον βαθμό ο νέος κορονοϊός μπορεί να πλήξει σοβαρά ανθρώπους σε καλή κατάστασης υγείας, είτε είναι προνομιούχα δημόσια πρόσωπα είτε όχι. Χθες, «κατά την διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Δείτε ακόμαΠΟΥ: «Μην χαλαρώνετε τα μέτρα προστασίας»Σε απομόνωση ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της ΒρετανίαςΚανένας θάνατος στην Κίνα από κορονοϊό το τελευταίο 24ωροΑνεβαίνει και πάλι ο αριθμός των θυμάτων στην Ισπανία – Άλλοι 743 νεκροί
Keywords
Τυχαία Θέματα