Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά ΙΕΚ

«Θερμό» παραμένει το κλίμα εντός της Βουλής καθώς ξέσπασε και νέα κόντρα της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τα ιδιωτικά ΙΕΚ, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η καταγγελία του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Βούτση προς την κυβέρνηση ότι «ο χώρος των ΙΕΚ –των ιδιωτικών ΙΕΚ εννοώ- είναι ένας χώρος εκτροφής σκανδάλων τον οποίο εσείς με πολλαπλούς τρόπους πριμοδοτείτε», «άναψε» τα «αίματα».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ΔΟΜΗ για τα οποία, όπως είπε, «εκκρεμούν οφειλές εκατομμυρίων σε ΙΚΑ, εφορίες, καταδολίευση πιστωτών, μέσω μεταβίβασης αδειών σε νέες εταιρείες, με νέα ονομασία».

«Τι θέση παίρνετε για το ότι δίδεται τελικά άδεια με το τρικ των νέων νομικών προσώπων, ενδεχομένως μετά και από πολιτικές παρεμβάσεις και ενώ υπήρχε αφαίρεση αδείας», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Εάν υπάρχουν στοιχεία, όποιος έχει στοιχεία, βεβαίως να τα προσκομίσει εδώ και θα τα λάβουμε αμέσως υπ’ όψιν μας. Εάν δεν έχουν, όμως, κάποιοι στοιχεία, φοβάμαι ότι με αυτήν τη σύγχυση που επικρατεί στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα αυτά, μάλλον κάποιοι μεταβάλλονται σε ‘τροχονόμους’ ιδιωτικών συμφερόντων, διότι άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η στάση», σχολίασε ο Κ. Γκιουλέκας.

Ο κ. υφυπουργός είπε επίσης ότι, «αυτά είναι εντελώς ανεύθυνες καταστάσεις και δεν μπορεί στο Κοινοβούλιο απλώς να λέγονται έτσι, να ρίχνεται κάτι στον ‘αέρα’ και να φεύγουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα