Κοντά στην αδειοδότηση

Μέρα με τη μέρα και μετά τις «αστραπιαίες» κινήσεις του Δημήτρη Γόντικα και την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός δείχνει αν και οριακά, να προλαβαίνει τις ημερομηνίες και πολύ πιθανό σήμερα να πάρει την άδεια για τη νέα χρονιά.

Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν πλήρη φάκελο στην δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, παίρνοντας έτσι

το «oκ» για την πολυπόθητη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Όπως αναφέρει η «Sportday», τα στοιχεία που θα παρουσιάσει σήμερα το «τριφύλλι» στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ είναι:

1) Τα παραστατικά εξόφλησης των ομάδων και των παικτών μέχρι το τέλος του 2011 (ύψους 4,2 εκατ. ευρώ).

2) Το σχέδιο αποπληρωμής των υποχρεώσεων της ομάδας στο πρώτο τετράμηνο του 2012, που θα περιλαμβάνει διακανονισμούς καταβολής των χρημάτων σε δόσεις μέχρι τον Νοέμβριο.

3) Πλάνο βιωσιμότητας της ομάδας για τη νέα περίοδο. Θα περιλαμβάνονται τα τηλεοπτικά συμβόλαια, η χορηγία του ΟΠΑΠ, οι εισπράξεις από την πώληση των διαρκείας, η τρέχουσα ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ (με το ενδεχόμενο να καλυφθεί ολόκληρη ανά πάσα στιγμή), καθώς και το πλάνο λαϊκής βάσης .

Το σκέλος που αφορά τα παραστατικά της εξόφλησης των παικτών, πρώτα υπέγραψαν οι Νίνης, Κατσουράνης και Καραγκούνης τους διακανονισμούς από την Αυστρία, στην συνέχεια έστειλαν και οι υπόλοιποι Έλληνες ποδοσφαιριστές τα υπογεγραμμένα έγγραφα, ενώ έπραξαν το ίδιο και οι ξένοι ποδοσφαιριστές Σαριέγκι, Ζέκα, Τοτσέ, Κουίνσι και Κλέιτον.

Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού δε συμφώνησαν με το εν λόγω εγχείρημα, αφού οι Μάτε Σιμάο και Σεντρίκ Καντέ δεν έστειλαν έγγραφα υπογεγραμένα. Ο Σιμάο ανέφερε πως δεν έχει πάρει κάποιο χαρτί, αλλά ακόμα κι αν πάρει, δεν το υπογράφει, ενώ ο Καντέ τόνισε στους ανθρώπους της ΠΑΕ να πληρώσουν πρώτα αυτά που του χρωστούν και έπειτα θα κοιτάξει για το ενδεχόμενο της ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λέτο έχει πει το «ναι», ο Βιτόλο αναμένεται να απαντήσει θετικά, ενώ τέλος ο Μπιάρσμιρ έκανε αντιπρόταση και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα