Κομμένη στα δύο η ΔΗΜΑΡ...

Μοιρασμένη στα δύο είναι η ΔΗΜΑΡ, καθώς μερίδα των βουλευτών της είναι υπέρ της ψήφισης των νέων μέτρων, ενώ υπάρχουν και αυτοί που λόγω των εργασιακών σκοπεύουν να ψηφίσουν «όχι». Ο Φώτης Κουβέλης επιμένει στην καταψήφιση των μέτρων, ενώ αντίθετη προσέγγιση έχουν τουλάχιστον έξι βουλευτές του, οι οποίοι θεωρούν ότι το κόμμα δεν πρέπει να προκαλέσει τριγμούς στη συγκυβέρνηση και να πει το «ναι» στο

νέο πακέτο μέτρων.

Ο Βασίλης Οικονόμου, ο Νίκος Μπίστης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Γιάννης Κυρίτσης είναι εξ αυτών που εκτιμούν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να καταψηφίσει τα μέτρα, γιατί το μεγάλο στοίχημα «είναι η τύχη της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ». Αναφέρουν, ωστόσο, ότι θα στηρίξουν τις τελικές επιλογές του Φώτη Κουβέλη, παρότι διαφωνούν.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χθες (Κυριακή) μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έδειξε αμετακίνητος στις θέσεις του. «Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ήδη αποσαθρωμένα», είπε χαρακτηριστικά δικαιολογώντας τη στάση του. Μάλιστα ο ίδιος προτείνει να ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ «ναι» στον προϋπολογισμό, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να συνεχίσει να στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Υπέρ της καταψήφισης των μέτρων εμφανίζονται βουλευτές, όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρης Μουτσινάς και Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι εκτιμούν ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αρνηθεί να ψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα