Κομισιόν: Τα κράτη ευθύνονται για τη μη εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε γραπτά στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, που του υπέβαλλε ερώτηση σχετικά με τους τρόπους που η Κομισιόν σκοπεύει να ανταποκριθεί στις ανάγκες για παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας βοήθειας, όπως και συνδρομής σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και να πρόκειται να εφαρμοστεί η απόφαση περί επιβολής προστίμου 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στα κράτη που δεν εφαρμόζουν την συμφωνία

του 2015.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη απάντησή του εκπροσωπώντας την Κομισίον επισημαίνει ότι υφίστανται εκθέσεις που αφορούν στην εγκατάσταση και στην μετεγκατάσταση των προσφύγων στις οποίες περιέχονται τα στοιχεία που αφορούν τόσο στην τεχνική όσο και στην οικονομική βοήθεια.

Επιπρόσθετα τονίζεται ότι η Επιτροπή «είναι ενήμερη για τις ελλείψεις όσον αφορά την απόσπαση εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα. Καλεί συνεχώς τα κράτη-μέλη να ανταποκριθούν στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το ‘Ασυλο και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθώς και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Τέλος η Επιτροπή αποφεύγει να απαντήσει με σαφήνεια στο αν σκοπεύει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό λέγοντας πως «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναλάβει δράση κατά των κρατών-μελών που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους».

Το άρθρο Κομισιόν: Τα κράτη ευθύνονται για τη μη εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα