«Κόλλησε» η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους όρους έκφρασης των οικονομικών προσφορών ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα στο διαγωνισμό πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους (που έληξε στις 19.00 σήμερα), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενημέρωσε

τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ότι «το τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό με μετρητά».

Όπως σημείωναν τραπεζικές πηγές «με τον τρόπο αυτό το Ταμείο αποκλείει στο παρά πέντε της διαδικασίας τις δύο τράπεζες, οι οποίες φέρονται να έχουν υποβάλει προσφορά και με μετρητά. Μάλιστα, η απόφαση για αλλαγή της οικονομικής έκφρασης των προτάσεων οδηγεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην ‘’αγκαλιά’’ της Eurobank, κάτι που άλλωστε επεδίωκε η τρόικα».

Πάντως, η εν λόγω απόφαση προκάλεσε «τριγμούς» στην ηγεσία του ΤΧΣ, ενώ όπως αναφέρει το newmoney.gr η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Αναστασία Σακελαρίου φέρεται να είναι σε οριακό σημείο για να υποβάλει την παραίτησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα