«Κόλαση» φωτιάς σαρώνει την Αυστραλία

Αγωνιώδεις προσπάθεια καταβάλουν Αυστραλοί πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πολλές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική χώρα, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο αυτές να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, κοντά στο Σίδνεϊ.

Η σημερινή (21/10) προτεραιότητα για τις υπηρεσίες διάσωσης είναι να σβήσουν τις φωτιές που έχουν καταστρέψει 400.000 στρέμματα γης κοντά στο Λίθγκοου.

Τουλάχιστον 200 κατοικίες έχουν ήδη καταστραφεί και άλλες 120 έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές που σαρώνουν εδώ και πολλές ημέρες το κρατίδιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, το οποίο μαστίζεται

από την ξηρασία και τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.

Δεκάδες φωτιές κατασβέστηκαν, ωστόσο 58 εξακολουθούν να μαίνονται και 14 θεωρούνται ανεξέλεγκτες, ενώ πυκνοί λευκοί καπνοί συνεχίζουν να καλύπτουν τον ουρανό του Σίδνεϊ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι πυροσβέστες φοβούνται ότι η προβλεπόμενη αύξηση της θερμοκρασίας την Τρίτη και την Τετάρτη μπορεί να ενδυναμώσει το μένος της φωτιάς και τη βάση μαζί με μια άλλη φωτιά που μαίνεται στα Γαλάζια Όρη, σχηματίζοντας τεράστια πυρκαγιά που με τη σειρά της μπορεί να απειλήσει πολλές κατοικημένες περιοχές.

«Πιστεύω ότι ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε όρος "γιγάντια πυρκαγιά"», δήλωσε ο Σέιν Φιτζσάιμονς, επικεφαλής των πυροσβεστών στο κρατίδιο αυτό. «Ωστόσο βασιζόμενοι στα μετεωρολογικά δεδομένα που διαθέτουμε, είναι πολύ πιθανόν αυτές οι δύο φωτιές να ενωθούν σε μια δεδομένη στιγμή», συμπλήρωσε.

Οι πυροσβέστες πέρασαν τη νύχτα στήνοντας φράκτες προστασίας για να αποτρέψουν ένα τέτοιο σενάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα