Κλεμμένα ποδήλατα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανηλίκων

Κλεμμένα ποδήλατα: Δεν είχαν υπολογίσει τις κάμερες ασφαλείας οι τρεις νεαροί που έκλεβαν ποδήλατα από τις πυλωτές πολυκατοικιών στην Πτολεμαΐδα. Τα πλάνα ήταν πεντακάθαρα και οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας στα ίχνη των τριών Ελλήνων ηλικίας 19, 17 και 15 χρόνων.

Οι δράστες είχαν κλέψει δύο ποδήλατα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αλλά το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθησαν και το ένα από αυτά βρέθηκε στην κατοχή του 17χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του. Η δικογραφία για κλοπή που σχηματίστηκε σε βάρος τους και τους συνόδευσε

στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, περιλαμβάνει και τους γονείς των δυο ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν τα 500 ευρώ που ξάφρισαν από ένα κατάστημα που παραβίασαν σε περιοχή της Φλώρινας οι δυο Έλληνες «ποντικοί» ηλικίας 30 και 19 χρόνων, καθώς το ίδιο μεσημέρι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Αμυνταίου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Ανήλικος διαρρήκτης μπήκε από φεγγίτη σε επιχείρηση στη Λαμία

Στη Λαμία από την άλλη, επί τέσσερις μήνες οι αστυνομικοί της Ασφαλείας προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς τρύπωσε ένας άγνωστος διαρρήκτης μέσα σε μια επιχείρηση στα τέλη Ιουνίου και άρπαξε έναν φορητό υπολογιστή, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ίχνος διάρρηξης. Τελικά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι το μυστηριώδες… «φάντασμα» ήταν ένα ανήλικο παιδί, το οποίο είχε καταφέρει να εισβάλει στην στην επιχείρηση από έναν ανασφάλιστο φεγγίτη εκμεταλλευόμενο την λεπτή σωματοδομή του.

Τα στοιχεία ταυτότητας του ανήλικου εξακριβώθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπή και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση της εποπτείας του, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ ξάφρισαν από ένα Ι.Χ. φορτηγό στο Ηράκλειο δύο Έλληνες, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. πριν απομακρυνθούν, συνελήφθησαν και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για κλοπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα