ΚΚΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χθεσινή επίθεση της Χ.Α.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα μεσάνυχτα στο Πέραμα ομάδα 30 μελών του ΚΚΕ από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής με λοστούς και καδρόνια.

Στελέχη του ΚΚΕ

επισημαίνουν ότι κάποιοι από τους δράστες είναι γνωστά στην περιοχή πρόσωπα, με την Αστυνομία αυτή τη στιγμή να πραγματοποιεί επιχείρηση στο Πέραμα, προσάγοντας αρκετά άτομα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα μέλη του συνδικάτου μετάλλου, που συμμετείχαν στην αφισοκόλληση του ΚΚΕ για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», επικαλούμενοι μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, έκαναν λόγο για «ολιγωρία της αστυνομίας στη σύλληψη των δραστών».

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τις καταγγελίες. «Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο της επίθεσης ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου, ενώ συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 38 αστυνομικοί, εκ των οποίων και δύο ομάδες της ΔΙΑΣ. Κατά την άφιξη των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει, ενώ ακολούθησαν επισταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους», αναφέρει σχετικά.

Από την άλλη πλευρά στελέχη του ΚΚΕ καταγγέλλουν πως «δυνάμεις της αστυνομίας που έφθασαν νωρίς κοίταζαν τους χρυσαυγίτες και δεν έκαναν τίποτα».

«Για συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ με αφορμή τη δημιουργία Εθνικιστικού Φορέα Ελλήνων Εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που πλήττει τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις καταγγελίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα