ΚΚΕ: «Στάχτη στα μάτια» η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

«Με τη σημερινή εξέλιξη, με την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς τη συμμετοχή του ΣΕΒ, επιχειρείται να πέσει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να κρυφτούν οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων» επισημαίνεται σε ανακοίνωση

του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι ήδη έχει νομοθετηθεί από την κυβέρνηση η μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ δρομολογείται «ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα μέσω του καθορισμού του κατώτατου μισθού από την εκάστοτε αστική κυβέρνηση, με κριτήριο τις «ανάγκες της οικονομίας», δηλαδή τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία».

Το ΚΚΕ επισημαίνει επιπλέον ότι «οι καπιταλιστές δεν θέλουν Συλλογικές Συμβάσεις, συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικάτα» και επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και σε άλλα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα για την υπεράσπιση των στοιχειωδών κατακτήσεων της εργατικής τάξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα