Κίνηση για ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ με πρωτοβουλία του Mark Zuckerberg (βίντεο)

Το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης, το facebook, ξεκινά μια νέα, φιλόδοξη πρωτοβουλία, το internet.org, επιθυμώντας να προσφέρει πρόσβαση στο ίντερνετ για όσους δεν μπορούν να μπουν στο δίκτυο. Την κίνηση αυτή μάλιστα στηρίζουν τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως οι Samsung, Nokia,

Qualcomm, MediaTek, Opera και Ericsson. Τα Twitter και LinkedIn θα συνεργαστούν, αν και δεν θα είναι πλήρεις εταίροι.

Λόγω της πρωτοβουλίας, οι εφαρμογές για την πρόσβαση στο ίντερνετ θα γίνουν πιο απλές, η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί, ενώ θα πέσουν και τα κόστη πρόσβασης στο mobile ίντερνετ.

«Αυτό που έκανε μέχρι τώρα το Facebook είναι να δώσει στους ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο την ευκαιρία να γνωριστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mark Zuckerberg, συμπληρώνοντας ότι «στις αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στη σύνδεση και τη συμμετοχή στην οικονομία της γνώσης. Το Internet.org είναι μια παγκόσμια σύμπραξη που στοχεύει στο να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, όπως να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στο Ίντερνετ γι' αυτούς που δεν μπορούν να την προσφέρουν οι ίδιοι στον εαυτό τους».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι στις μέρες μας μόνο 2,7 δισ. άνθρωποι, δηλαδή λίγο περισσότεροι από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ. «Ο στόχος του Internet.org είναι να καταστήσει το Ίντερνετ προσβάσιμο στα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν το έχουν ακόμη στη διάθεσή τους», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα