Κινηματογραφική ταινία θύμισε η στρατιωτική επιχείρηση της φρεγάτας “Σαλαμίς” και των Ελλήνων πεζοναυτών στη Λιβύη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κινηματογραφική πολεμική ταινία θύμιζε το σκηνικό στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης απ’ όπου έγινε η μεταφορά των Ελλήνων και ξένων πολιτών στη φρεγάτα «Σαλαμίς». Το σχέδιο που είχε καταστρωθεί από τους επιτελείς του στρατού και από τους αξιωματικούς της φρεγάτας περιλάμβανε την ανάπτυξη ανδρών της ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου και την ετοιμότητα ασφαλείας των οπλικών συστημάτων της φρεγάτας.

Οι συνθήκες ήταν πραγματικά

δύσκολες για την επιβίβαση των πολιτών που έπρεπε να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη της Τρίπολης. Το πρώτο πράγμα που έγινε μόλις η «Σαλαμίς» έδεσε στα ανοιχτά του λιμανιού, ήταν να αναπτυχθούν στην παραλία με φουσκωτά άνδρες των ΟΥΚ, οι οποίο ασφάλισαν την περίμετρο του χώρου απ’ όπου θα γινόταν η επιβίβαση, η οποία άρχισε με τα φουσκωτά να μεταφέρουν στη φρεγάτα, που ήταν σε ασφαλή απόσταση, τους πολίτες.

Ένα ακόμα πρόβλημα ήταν ο μεγάλος κυματισμός λόγω της θαλασσοταραχής και η λύση βρέθηκε με τη μεταφορά να γίνεται με δύο ρυμουλκά του λιμανιού..

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα, οι άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

Το άρθρο Κινηματογραφική ταινία θύμισε η στρατιωτική επιχείρηση της φρεγάτας “Σαλαμίς” και των Ελλήνων πεζοναυτών στη Λιβύη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα