Κινηματογραφική σύλληψη καταστηματάρχη στην Καλαμάτα

Ιδιοκτήτης καταστήματος ίντερνετ-καφέ, στην Καλαμάτα, ο οποίος συνελήφθη για εμπορία κοκαΐνης μαζί με δύο υπαλλήλους της επιχείρησης, κατηγορείται επί πλέον, ότι, στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, «προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το όχημα που οδηγούσε, παρασέρνοντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό και προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παράλληλα, προσπάθησε

να τραυματίσει άλλους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι, ωστόσο, έγκαιρα κατάφεραν να τον σταματήσουν, πραγματοποιώντας επιτυχημένη βολή ακινητοποίησης προς το λάστιχο του οχήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αστυνομία», επισημαίνει η Αστυνομία. Στην Καλαμάτα είχε φθάσει, εδώ και ημέρες, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διερευνήσει πληροφορίες ότι μέσα το κατάστημα χρησιμοποιείτο και ως χώρος πώλησης κοκαΐνης.

Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και των αστυνομικών της Ασφάλειας, πιστοποίησαν ότι οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες στις τρύπες ενός βράχου (!), σε βουνό έξω από την πόλη και από έναν τέταρτο εμπλεκόμενο γινόταν η μεταφορά στο κατάστημα, όταν επρόκειτο να γίνει αγοραπωλησία.

Τα δύο αυτοκίνητα

Συνήθως, ως αντίμετρο για την αποφυγή της σύλληψης, στο βουνό έφθαναν δύο αυτοκίνητα για να μη γνωρίζει κανένας σε ποιο ακριβώς είχε τοποθετηθεί η κοκαΐνη. Ωστόσο, αυτά ξεπεράστηκαν και οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο απόκρυψης της κοκαΐνης, όπου εντόπισαν τον αρχηγό της ομάδας μαζί με δύο από τους συνεργούς του, να βρίσκονται κοντά στο σημείο. Εκεί, αναφέρει η Αστυνομία όταν ο κατηγορούμενος αντελήφθη την παρουσία τους, παρέσυρε τον αστυνομικό, δύο άλλοι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή και οι συνάδελφοί τους, ακινητοποίησαν το όχημά του με στοχευμένους πυροβολισμούς στα ελαστικά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, μέλη της οργάνωσης, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της έρευνας, αναφέρει η Αστυνομία, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με επαγγελματική δομή, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες διακινούσαν σε πελάτες τους, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο αρχηγός της οργάνωσης. «Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi)», συνεχίζει «τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα:

· Αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε σημεία – «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν σε δασώδη περιοχή, έξω από την πόλη της Καλαμάτας.

· Μοίραζαν τις ναρκωτικές ουσίες σε αυτοσχέδιες συσκευασίες, τις οποίες μετέφεραν στο κατάστημα για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Με δύο οχήματα οι μεταφορές

· Λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο και σύλληψή τους.

Από την πολύμηνη έρευνα, διακριβώθηκε επίσης ο ρόλος κάθε μέλους του κυκλώματος ως εξής:

· Ο 53χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, είχε αναλάβει το συντονισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών, εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

· 0ι 44χρονος και 41χρονος, υπάλληλοι του καταστήματος, είχαν αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της οργάνωσης,

· 44χρονος, από κοινού με τον αρχηγό, είχε αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών από τις «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν στο κατάστημα».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο κατάστημα, εντοπίστηκε και ο τέταρτος εμπλεκόμενος- συνεργός τους, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 κιλό και 783,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 80 φυσίγγια, σκευάσματα αναβολικών ουσιών, 3 σπρέι πιπεριού, 9.815. ευρώ και 5 οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κινηματογραφική, Καλαμάτα,kinimatografiki, kalamata