Κινηματογραφική σύλληψη κακοποιών στη Μάνη (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σπαθί και σιδερογροθιές είχαν, μεταξύ άλλων στο οπλοστάσιό τους, τρεις Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι έπεσαν με κινηματογραφικό τρόπο στα χέρια της αστυνομίας με την κατηγορία ότι από τα τέλη Ιουνίου σάρωναν δωμάτια ενοικιαζόμενα, εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Δυτική Μάνη.

Όταν μετά από έρευνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης, επιχείρησαν να ελέγξουν τους ύποπτους διαρρήκτες, εκείνοι πάτησαν

γκάζι με το κλεμμένο όχημά τους και έπεσαν πάνω στο περιπολικό να το κόψουν στα δύο. Τελικά μετά από πραγματική μάχη, βρέθηκαν με χειροπέδες.

Μέχρι στιγμής, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τριάντα τρεις 33 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 36 και 42 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από την 23.6.2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες.

Η δράση της οργάνωσης

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν ή κοιμόταν.

Αφού αντελήφθησαν ποιοι είναι οι μπουκαδόροι, αστυνομικοί εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Προκειμένου να διαφύγουν, λέει η Αστυνομία, εμβόλισαν υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι επτά 27 κλοπές, καθώς και έξι απόπειρες κλοπής, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, Άγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα και Βασιλίτσι Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη τους εγκληματικής ομάδας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κ.α..

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τους -48.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπαθί, σιδερογροθιά, χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία.

Το άρθρο Κινηματογραφική σύλληψη κακοποιών στη Μάνη (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα