Κινέζος Πρόεδρος αναχώρηση: Στην Κίνα και πάλι ο Σι Τζινπίνγκ

Κινέζος Πρόεδρος αναχώρηση: Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Αθήνας ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ύστερα και από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κίνα.

Τον Πρόεδρο της Κίνας συνόδευσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιελάμβανε τη συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ αργότερα το πρωί, ο Σι Τζινπίνγκ ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Νωρίτερα, στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Κινέζος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της χώρας μας στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στο εν λόγω ζήτημα. «Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα