Κίνδυνος υπερχείλισης και πάλι στον ποταμό Έβρο

Ο κίνδυνος των πλημμυρών από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου κρατά σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς στάθμη των νερών του ποταμού βρίσκεται και πάλι κοντά ή λίγο πιο πάνω από το όριο συναγερμού.

Σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις, στις 10 το πρωί, η στάθμη των υδάτων στο Πύθιο ήταν στα 4,85 μέτρα, λίγο πάνω από το όριο επιφυλακής (4,70 μέτρα) και στο Πέταλο στα 5,70 μέτρα (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα).

«Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα. Υπάρχει συντονισμός όλων των υπηρεσιών», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου,

Δημήτρης Πέτροβιτς, επισημαίνοντας ότι «οι υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωπες, σχετικά πρόωρα, με το φαινόμενο της αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο».

Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό την προεδρία του κ. Πέτροβιτς, με σκοπό τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο της πρόληψης ζητήθηκε για ακόμη μία φορά από τους δήμους να ολοκληρώσουν τα σχέδια εκκένωσης οικισμών – πόλεων και να τα καταθέσουν έγκαιρα στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα