Κηδεία Αρχιμανδρίτη – Άγιος Στέφανος: Ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκες

Εικόνες που προκάλεσαν προβληματισμό διαδραματίστηκαν στην κηδεία του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου στον Άγιο Στέφανο. Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου στον Άγιο Στέφανο πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο της Μητρόπολης Κηφισιάς και εφημέριο επί πολλές δεκαετίες στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τον συνωστισμό.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Αρχιμανδρίτη χωρίς να φορούν

μάσκες -στην πλειονότητά τους-, ενώ, όπως φαίνεται και από τις εικόνες του φωτογραφικού πρακτορείου Intime News, δεν υπήρχε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους περιορισμούς του lockdown, σε κηδεία επιτρέπεται η παρουσία 9 ατόμων και 25 ατόμων σε μητροπόλεις.

Σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του π. Σαράντη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρει:

“Η Είδηση ότι εκοιμήθη ο Πατέρας Σαράντης, όλους εμάς που τον γνωρίζαμε μας έχει συγκλονίσει. Η Εκκλησία μας είναι φτωχότερη. Ο επί 50 έτη Εφημέριος της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο εξομολόγος, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών, ο στοργικός πατέρας δεν είναι πια μαζί μας. Ως Ιερέας και εξομολογητής αποτελούσε έναν καθοδηγητή για τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά του, η αγάπη του για το κοινωνικό σύνολο και το έργο που άφησε πίσω του αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Καλό του Παράδεισο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η ευχή του να τους συνοδεύει. Θα τον θυμόμαστε πάντα”.

Φωτογραφίες από In.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα