Κηδεία Άννας Παναγιωτοπούλου: Συγκίνηση για το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της. Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Σταμάτης Φασουλής. «Με την Άννα γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο. Νομίζαμε ότι… σχεδόν δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έχασα τη μισή μου ζωή στο θέατρο», είχε δηλώσει ο γνωστός σκηνοθέτης πριν λίγες μέρες. Με τη σειρά του, ο Μιχάλης Ρέππας προσήλθε

στο κοιμητήριο Ζωγράφου και ανέφερε ότι: «Θα ευχόμουν να είναι γύρισμα. Αλλά δεν είναι».

«Δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν μπορώ να το καταλάβω τι έχει συμβεί. Ξέρω ότι δεν επικοινωνούσε καλά, μου φαινόταν μάταιο να την επισκεφτώ. Αυτά που θυμάται όλο το κοινό θυμάμαι κι εγώ. Η Άννα υπήρξε οριακή και για το θέατρο και για μένα προσωπικά. Ήταν ένα δυναμό για την καριέρα μας και του Θανάση γιατί μας έδινε έμπνευση όχι μόνο για αυτά που έπαιξε αλλά και για ό,τι έχουμε γράψει. Μας δίδαξε χιούμορ. Ήταν μια μεγάλη πρωταγωνίστρια και φαίνεται από το πόσο συγκλονισμένος είναι ο κόσμος», είπε στους δημοσιογράφους.

«Αποχαιρετάμε σήμερα μία μεγάλη κυρία της ελληνικής σκηνής»

Πάροντες στο τελευταίο αντίο είναι και οι Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Αντώνης Λούβαρος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Παντελής Καναράκης, Τζόυς Ευείδη και Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου. «Την αγαπώ πάρα πολύ, αποχαιρετάμε σήμερα μία μεγάλη κυρία της ελληνικής σκηνής. Η Άννα ήταν θεατράνθρωπος. Ζούσε, ανέπνεε και λάτρευε το θέατρο», δήλωσε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας. Ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, καθώς υπήρξε μία ηθοποιός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και άφησε εποχή στην υποκριτική.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, σε ηλικία 76 ετών, μετά από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο θάνατός της, εκτός από την πανελλήνια συγκίνηση που προκάλεσε δεδομένου ότι υπήρξε επί δεκαετίες ιδιαίτερα αγαπητή στους κόλπους του θεάτρου και στο κοινό όλων των ηλικιών, αποτελεί και μια σημαντική απώλεια για το ελληνικό θέατρο το οποίο υπηρέτησε με βαθιά αγάπη και σεβασμό σε ολόκληρη τη ζωή της, τροφοδοτώντας το με εξαιρετικές ερμηνείες αλλά και δυνατά κείμενα. Οι τηλεοπτικοί της ρόλοι της σε επιτυχημένες σειρές όπως οι «Μαντάμ Σουσού», «Τρεις Χάριτες» και «Ντόλτσε Βίτα» άφησαν εποχή και αξέχαστες, διαχρονικές ατάκες.

Η καριέρα της ηθοποιού

Η γνωστή ηθοποιός τα τελευταία χρόνια απείχε από τα media και τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ θα μείνει για πάντα «ζωντανή» μέσα από τους ρόλους της στην ελληνική τηλεόραση. Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: «Τρεις Χάριτες» (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) ενώ ακολούθησε το «Ντόλτσε Βίτα» (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται «κλασικές». Την τηλεοπτική σεζόν 2003-2004, συμπαρουσίαζε μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, τον Κλέονα Γρηγοριάδη και την Ματθίλδη Μαγγίρα, το τηλεπαιχνίδι «Το show των εκατομμυρίων», το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2003 από το MEGA. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο».

Η απώλεια του συζύγου της

Το 2014 η Άννα Παναγιωτοπούλου έχασε τον σύζυγό της, ενώ χρόνια μετά αποκάλυψε το πώς πέθανε, προκαλώντας σοκ σε όλους. «Ήταν ο άνθρωπός μου και ήμουν ο άνθρωπός του. Είχαμε μία πολύ καλή, ήσυχη και ελεύθερη σχέση. Δεν είχαμε κοινές παρέες, ο μόνος κοινός άνθρωπος που είχαμε ήταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που ήταν πολύ δικός μου φίλος και έγινε και δικός του μέσω εμού. Από παιδί είχα πολύ φιλική και αγαπησιάρικη σχέση με τον Λουκιανό και είναι από τους θανάτους που μου στοίχισαν πάρα πολύ. Δίδασκα σε μία σχολή και κάναμε ένα μεγάλο τραπέζι. Το βράδυ που γύρισα, νόμιζα πως δεν ήταν στο σπίτι και ξάπλωσα. Ξυπνάω το πρωί και βλέπω τα πόδια του στον καναπέ, λέω «”Τάκη, κάνε μου έναν καφέ” και τον βλέπω και είναι νεκρός», είχε αναφέρει η Άννα Παναγιωτοπούλου σε συνέντευξή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα