Κηδεύτηκε στα Χανιά ο φίλαθλος του Εθνικού Κώστας Κατσούλης

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε σήμερα στον Πλατανιά Χανίων ο φίλαθλους του Εθνικού Κώστας Κατσούλης που έχασε άδικα τη ζωή του όταν τραυματίστηκε στα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός, πριν από δύο εβδομάδες. Οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν και συνθήματα όπως «Κώστα ψυχάρα για πάντα Εθνικάρα. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνού, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο κοιμητήριο του οποίου έγινε και η ταφή του.

Με συγκινητικά λόγια «αποχαιρέτησε»

τον Κώστα Κατσούλη ο αδελφός του λέγοντας, αναφέροντας ότι «Ο Κώστας πέθανε με μαρτυρικό τρόπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που προστάτευσε ανθρώπους».

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Βούρβαχης, επεσήμανε ότι η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα είναι υπόθεση όλων. «Όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε και να περιφρουρούμε το ποδόσφαιρο και να απομακρύνουμε από τα γήπεδα κάθε παραβατική συμπεριφορά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος,ζήτησε από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα. « Η θυσία του Κώστα ήταν άδικη και τραγική. Μέχρι και το θάνατο του υπηρέτησε αυτά τα οποία πίστευε και τις αρχές του. Να βοηθά τον συνάνθρωπο. Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Εθνικό»

Στην αυλή της εκκλησίας υπήρχαν πανό των φίλων του Εθνικού και του Πλατανιά Χανίων, ενώ στέφανα είχαν αποστείλει η ΕΠΟ, η SuperLeague, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, η ομάδα του Ηλυσιακού και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Η ΠΑΕ Πλατανιάς και η ΕΠΣ Χανίων ανακοίνωσαν ότι αντί στεφάνου θα καταθέσουν χρηματικά ποσά, σε ιδρύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα