Κερδίζουμε και σωνόμαστε

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που ανέλαβε τον Άρη έδωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο 46χρονος προπονητής μίλησε για αγωνιστικά και όχι μόνο ζητήματα.

Οι κυριότερες αναφορές του:

«Όταν ήρθα πριν δεκατρείς μέρες είχαμε τέσσερις βαθμούς απόσταση από τη ‘ζώνη’ και αυτή τη στιγμή είμαστε μόλις στον ένα. Καταλαβαίνετε ότι δεν θα αφήσουμε με τίποτα αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνετε στο επόμενο παιχνίδι να πάμε την ομάδα και δύο βαθμούς πάνω. Θα το κερδίσουμε το παιχνίδι και πολύ πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε θα βρεθούμε πάνω από τις ομάδες αυτές.

Καταλαβαίνετε ότι όσο κρίσιμα ήταν τα προηγούμενα δύο, άλλο τόσο είναι κι αυτό που έρχεται και μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε.

Είμαι ευχαριστημένος και πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Χάσαμε μια ευκαιρία στα Γιάννενα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά δεν θα σταθώ στα δοκάρια. Έπρεπε να αποφύγουμε κάποια λάθη και κάποια στιγμή θα τη βάζαμε μέσα τη μπάλα αν δεν δεχόμαστε γκολ».

Σχολίασε νύξεις περί διαιτησίας που έκανε ο προπονητής του Πανθρακικού: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, περιμένουμε και τα παιδιά που θα γυρίσουν. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, ακούμε τώρα μερικούς που είναι σε δύσκολη κατάσταση να λένε για τη διαιτησία. Αν ψάξουμε τους βαθμούς που έχει χάσει ο Άρης από διαιτησία είναι σίγουρα περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα. Μετά τα Γιάννενα δε μίλησα, είπα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε. Δεν κοιτάμε να παίξουμε καλά. Κοιτάμε στο τέλος να είμαστε πάνω από τους άλλους».

Έστειλε ένα μήνυμα στους φίλους του Άρη: «Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές. Έχουν αλλάξει πέντε προπονητές. Μένουν 4 παιχνίδια, αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Αν έχετε να καταλογίσετε κάτι να το κάνετε σε μένα, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι όλοι μαζί δίνουμε έναν αγώνα που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο αντίπαλος θα παίζει για 2 αποτελέσματα όπως είχε συμβεί και με το Λεβαδειακό. Όμως μας δίνεται η δυνατότητα σε 2 παιχνίδια τους μείον τέσσερις βαθμούς να τους κάνουμε συν δύο».

Είπε ακόμη για το ματς των Ζωσιμάδων: «Η ομάδα μπήκε πολύ καλά και στα δυο παιχνίδια. Αν σου κάνει η μπάλα το χατίρι είναι πάντα καλύτερα, αλλά θα μπορούσαμε να διορθώσουμε κάποια λάθη που στα Γιάννενα μας στοίχισαν. Αν έμπαινε το 1ο δοκάρι θα παίρναμε αποτέλεσμα. Όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα βαθμό και τελικά αυτό να μας κοίμιζε. Τώρα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και με τη νίκη να φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Για τα πολλά ατομικά λάθη που έχουν κοστίσει βαθμούς, σχολίασε: «Έπαιξε ένας παίκτης που είχε να παίξει ένα χρόνο, υπάρχουν προβλήματα στη θέση του στόπερ. Ο Άρης πληρώνει ατομικά λάθη φέτος αλλά δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε μονάδες ούτε μ’ αρέσει να ρίχνω ευθύνες τι έγινε το καλοκαίρι τι έγινε τον Ιανουάριο. Για μας αυτοί οι παίκτες είναι οι καλύτεροι και μ αυτούς θα προχωρήσουμε»

Είπε ακόμη: «Λένε και για μένα ότι είμαι αμυντικογενής προπονητής αλλά νομίζω ότι και στα δυο ματς παίξαμε ποδόσφαιρο πιέζοντας ψηλά για να πάρουμε τη μπάλα και να δημιουργήσουμε φάσεις. Μας βγήκε με τη Λιβαδειά, στα Γιάννινα κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε. Αν έμπαινε έστω και το τρίτο δοκάρι θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε.

Καταλαβαίνω και τον κόσμο και εσάς. Παρακαλώ για 4 εβδομάδες να μείνουν αυτά πίσω, γιατί ο καλύτερος παίκτης του Άρη είναι ο κόσμος και αυτός κάνει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες. Πρέπει εμείς επιτέλους να δώσουμε δύναμη και πίστη στον κόσμο. Δώσαμε αισιοδοξία με την εικόνα της ομάδας, είδαμε ότι και οι άλλοι χάνουν βαθμούς και είμαστε σε θέση να πούμε πως ότι και να γίνει αν κερδίζουμε εμείς, σωνόμαστε.

Έστειλε μήνυμα πίστης για την αγωνιστική επιβίωση: «Αν το πάρουμε αυτό το ματς δεν θα είμαστε πάνω από τον Πανθρακικό αλλά ίσως και από άλλη ομάδα. Αυτοί όλοι αγχώθηκαν, πιέζονται, έχουν προβλήματα και θέλουν δεν θέλουν θα τους πιέσουμε. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι άκουγα ονόματα ομάδων που πρέπει να βάλουμε από κάτω. Όταν είσαι εσύ από κάτω σε κυνηγάνε. Όταν περάσεις, θα τους δώσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να ασχοληθούν με άλλον. Πρώτα ο θεός αν κερδίσουμε θα είμαστε εμείς από πάνω».

Σχολίασε τα περί σκοπιμότητας στις τελευταίες αγωνιστικές: «Κοιτάω να κάνω την ομάδα μου να κάνει το παιχνίδι της. Ακόμη και όταν χάναμε στα Γιάννενα αυτοί προσαρμοζόταν σε εμάς. Η μπάλα πήγε στο δοκάρι δεν θα κάτσω να κλαφτώ. Ούτε για τη διαιτησία μίλησα. Δεν είναι ένα πέναλτι που δεν μας δίνεται, υπάρχει παράβαση και στο 3ο δοκάρι. Αλλά με τα αν δεν θα κάθομαι να βλέπω τα πράγματα. Φαινόταν ότι θα μπει γκολ. Δεν μας έκατσε, θα μας κάτσει αλλού. Τώρα μετράει το αποτέλεσμα. Κερδίζεις εσύ με μισό μηδέν, χάνει ο άλλος και τέλειωσε, πεθαίνει ο άλλος».

Επέμεινε για αναφορές σε θέματα διαιτησίας: «Οι παίκτες αυτοί είναι οι καλύτεροι για το πρόγραμμα μας. Είμαστε εδώ τώρα για να πάρουμε το καλύτερο από τον καθένα. Γι αυτό και δεν ασχολήθηκα με τη διαιτησία, καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά επειδή άκουσα κάποιους άλλους να μιλάνε θέλω να πω ότι κι εμείς θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια σφυρίγματα και να είναι άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, να κερδίσουμε εμείς και μέσα σε δυο εβδομάδες από μείον τέσσερα να πάμε στο συν δύο. Κερδίζουμε και σωνόμαστε, αυτό λέω στους παίκτες και τίποτε άλλο».

Για τον Νταβίδ Αγκάνθο, είπε: «Έχει κάνει τη διαφορά και με μεγάλη ποιότητα. Το τι τραβάει μέσα στο γήπεδο δε φαίνεται. Τον βρίζουν, πέφτουν φτυσίματα. Παθιάζεται πολύ και ζει έντονα το παιχνίδι, ακόμη και στην προπόνηση παθιάζεται. Είναι πολύ καλό παιδί, στα αποδυτήρια μ’ αρέσει πολύ η συμπεριφορά του και διάφορα που ακούγονταν δεν είναι αλήθεια,. Μ ευχαριστεί πολύ που συνεργαζόμαστε. Έχει καταλάβει την κατάσταση. Πολλές φορές λειτουργεί η αδρεναλίνη και σίγουρα πρέπει να είναι όσο μπορεί πιο ήρεμος».

Για τον τελικό στόχο είπε: «Το αυτονόητο κάνουμε. Δεν θα πανηγυρίσουμε επειδή θα καταφέρουμε να σώσουμε τον Άρη. Πρέπει να κερδίσουμε, είναι το αυτονόητο».

Για την προετοιμασία του αγώνα με τον Πανθρακικό τόνισε: «Είναι απλά, θα μπούμε μέσα για να κερδίσουμε. Θα μπούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αν μπούμε να ‘τους σκοτώσουμε’ να ‘τους καταπιούμε’ και άλλα τέτοια, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να υπάρχει στρατηγική, τακτική και όχι αλαζονεία. Θα πάρεις το παιχνίδι από την τακτική του, από το να προσέξεις τα ατού του αντιπάλου σου. Μερικές ομάδες επειδή ομάδες σαν τον Άρη είχαν προβλήματα και άρχισαν να κελαηδάνε και για Ευρώπη. Δεν είναι έτσι.

Θα μπορούσε και ο Άρης με δυο νίκες επιπλέον να διεκδικεί. Πριν 20 μέρες τον είχαν ξεγραμμένο. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα και για πολλές ομάδες, 4 – 5 ομάδες θα είναι αργά, αν δείτε και το πρόγραμμα τους. Μας δίνεται η δυνατότητα να μην περιμένουμε άλλα αποτελέσματα. Να πάμε στο τέλος και ή να εξαρτάται μόνο από εμάς το τι θα γίνει ή ακόμη και να μην εξαρτάται από τίποτε, να έχει ήδη κριθεί η παραμονή».

Και κατέληξε: Ξαναλέω ότι πρέπει στο ματς αυτό να δώσουμε εμείς δύναμη στον κόσμο. Ο κόσμος θα είναι κοντά, ότι είναι να κάνει θα το κάνει. Να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση για άλλο αποτέλεσμα εδώ μέσα».

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα