Κέρδισε το κύπελλο ο Ολυμπιακός χάνοντας την αξιοπιστία του

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την παράταση και την εύνοια-γκαβομάρα του διαιτητή και των βοηθών του στο 68ο λεπτό όταν σε εκείνο το σημείο ο ποδοσφαιριστής του Γιάννης Μανιάτης έδιωξε την μπάλα πάνω την γραμμή του τέρματος με το χέρι, κάτι που επισύρει πέναλτι και κόκκινη κάρτα, για να μπορέσει να κάμψει την αντίσταση και τη μαχητικότητα του Αστέρα Τρίπολης και να επικρατήσει με 3-1 κατακτώντας και το κύπελλο αυτή την ποδοσφαιρική περίοδο.

Ο Αστέρας προηγήθηκε με τον Ράγιο στο 14', αλλά ο Ολυμπιακός

ισοφάρισε με τον Φουστέρ στο 42' Το ματς πήγε στην παράταση όπου σκόραραν ο Τζεμπούρ 98' και ο Αμπντούν 117' (πέναλτι).

Ο διαιτητής του αγώνα Θανάσης Γιάχος δεν περιορίστηκε μόνο στο «λάθος» στην φάση του 68’, καθώς στο 118’ έκλεισε τα μάτια σε ακόμη ένα πέναλτι για τους «Αρκάδες», σε ανατροπή του Ράγιος από τον Φέισα.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση και κέρδισε πολύ σωστά την εσχάτη των ποινών, καθώς ο Αμπντούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι, με τον Αλγερινό να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Η εξέλιξη αυτή όμως αποτέλεσε την σπίθα για να ανάψει η… φωτιά μεταξύ των παικτών. Όλοι τους έγινε ένα κουβάρι, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο και στο χορό να μπαίνουν ακόμη και οι πάγκοι των δύο ομάδων.

Τελικά μετά από μερικές… ψιλές, οι Περόνε και Μοντεστό είδαν την κόκκινη κάρτα και ο Γιάχος σφύριξε αμέσως την λήξη.

Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού των ανθρώπων της ομάδας της Τρίπολης είναι το ότι ο πέμπτος διαιτητής βοηθός γραμμής κ. Τριτσώνης απέτυχε επίσης να δει τις ίδιες παραβάσεις που έγιναν μπροστά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τριτσώνης ήταν ο διαιτητής του αγώνα ΑΕΚ- Πανθρακικός ο οποίος με δική του απόφαση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η απογοήτευση και τα νεύρα που υπήρχαν στο «στρατόπεδο» του Αστέρα, φαίνονται και από τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου του κ. Μπάκου μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός σήμερα. Κέρδισε ο αλήτης ο Γιάχος».

Αυτό ήταν το 26ο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού, το οποίο συνδυάστηκε για ακόμη μία φορά με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67′ Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100′ Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82′ Λένσε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (60′ Ιμπαγάσα) , Μασάντο (76′ Πίνο), Φέισα, Μήτρογλου (73′ Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα