Κεφαλάρι σκύλος: Ντόγκο Αρτζεντίνο κατασπάραξε σκυλάκι

Μία γυναίκα είχε βγάλει το κατοικίδιο της για βόλτα την περασμένη Παρασκευή όταν, ένα μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας της επιτέθηκε και κατασπάραξε το κατοικίδιο της ράτσας κοκόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη τη στιγμή, άγνωστος άνδρας που περνούσε από το σημείο με το όχημα του είδε την σκηνή και σταμάτησε να βοηθήσει. Ο άγνωστος άνδρας που σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα του κρατώντας όπλο με το οποίο πυροβόλησε το μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο που κατασπάραξε το κοκόνι με αποτέλεσμα να το σκοτώσει. Ο άγνωστος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το Ντογκο Αρτζεντινο δάγκωσε και την ιδιοκτήτρια του μικρόσωμου σκύλου που υπέστη τραύματα στο σώμα, κάτι που διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή της, από τον ιατροδικαστή, τη Δευτέρα το πρωί. Επιπλέον, σύμφωνα με την παθούσα, ο οδηγός που πυροβόλησε τον άγριο σκύλο, δέχθηκε επίσης δάγκωμα στο πόδι.

Το συμβάν με τον σκύλο να επιτίθεται έρχεται να συμπληρωθεί σε μία μακρά λίστα παρόμοιων περιστατικών που αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τα αδέσποτα σκυλιά ή ακόμα και με δεσποζόμενα σκυλιά που όμως οι ιδιοκτήτες τους τα μεγαλώνουν για να γίνουν… δολοφόνοι, αν και στην υπόθεσή μας δεν πρόκειται για τέτοια περίπτωση.

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο θεωρείται ένα από τα πιο επιθετικά σκυλιά. Για τον λόγο αυτό, έχει απαγορευτεί ως κατοικίδιο σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Ισλανδία, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράνομο να έχει κάποιος Ντόγκο χωρίς νομική εξουσιοδότηση και η μέγιστη ποινή που επιβάλλεται είναι έως και φυλάκιση έξι μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεφαλάρι, Ντόγκο Αρτζεντίνο,kefalari, ntogko artzentino