Κεδίκογλου: «Όχι» στον πλειστηριασμό α’ κατοικίας των αδύναμων

«Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την α΄κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι «τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών».

Εξάλλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν

με αμείωτη ένταση», για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Χτυπήσαμε τα άσυλα της φοροδιαφυγής. Είχαμε μάθει για πολλά χρόνια να θεωρούμε τη ''λαμογιά'' ''μαγκιά''».

Για τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της διαδρομής, με την ανεργία να έχει διογκωθεί σε βαθμό που παίζει με τα όρια της κοινωνίας μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης, πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2014 θα περάσουμε στην ανάκαμψη υπογραμμίζοντας ότι τα προσωρινά στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα».

Ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις παραπέμποντας και στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. «Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μειώσεων. Ο έλληνας πολίτης έχει φτάσει στα όριά του. Το γνωρίζουμε πολύ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα