ΚΕΔΕ: Πρώτη και με πλήρη αυτοδυναμία η παράταξη Πατούλη

Καταλαμβάνοντας 16 από τις συνολικά 31 έδρες η παράταξη του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» κατέχει την πλήρη αυτοδυναμία στο νέο Διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δημάρχων Ελλάδος), όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Πέμπτη, με τη συμμετοχή 487 αιρετών (δημάρχων και δημοτικών συμβούλων) από όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα

σε σύνολο 487 ψηφισάντων, τα έγκυρα ήταν 484, ενώ τα λευκά 3. Έλαβαν:

-Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, 251 ψήφους και 16 έδρες.

-Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμήση, 124 ψήφους 8 έδρες.

-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγ. Ι.Ρέντη – Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη, 51 ψήφους και 3 έδρες.

-Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, 47 ψήφους και 3 έδρες.

-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και καμία έδρα.

Την 31η έδρα καταλαμβάνει εκ του νόμου (ex officio) ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σημειώνεται, ότι σήμερα, Σάββατο, συνεδριάζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη δημοτική περίοδο 2014 – 2019, με τον Γιώργο Πατούλη να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαδεχόμενος τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη. Εν συνεχεία θα γίνει η εκλογή του Προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ο εν δυνάμει νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην αρχική τοποθέτησή του, πριν την ψηφοφορία, έκανε λόγο για «μια νέα αντίληψη όσον αφορά στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, που θα καταστήσει την αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και θα αποτυπώνεται μέσα από ισχυρή εκπροσώπηση με νέα πρόσωπα με δυνατή φωνή, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις, με ικανότητες και εμπειρία».

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα «την έκφραση των συμφερόντων όλων των δήμων ισότιμα, την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου δράσεων που θα βάλει τέλος στην άδικη αντιμετώπιση των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού Δήμων και την αποτελεσματική αντίσταση σε κάθε νέα απόπειρα περικοπής των πόρων της». Εξάλλου, υποστήριξε ότι θα προβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις, εθνικής κλίμακας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες και θα απαιτήσει την υλοποίηση συγκεκριμένων εθνικών πολιτικών από την Πολιτεία, ενώ, όπως είπε, θα διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του «Πράσινου Ταμείου» σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα