Καβάλα ληστεία: Η ανατροπή στην “απαγωγή”, τα πακιστανικά τηλέφωνα και το εισιτήριο

Καβάλα ληστεία: Σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας παραπέμπουν τα στοιχεία της εξιχνίασης της ληστείας δια απαγωγής, όπως είχε καταγγελθεί από το θύμα και λεία 4.200.000 ευρώ, από τα χρηματοκιβώτια μεγάλης διεθνούς εταιρίας σεκιούριτι στην Καβάλα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έντεκα μήνες από την ημέρα της καταγγελίας διευθυντή της εταιρίας στο υποκατάστημα της Καβάλας ότι άγνωστοι που φορούσαν μάσκες με τις εικόνες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου

τον απήγαγαν από το σπίτι του και τον οδήγησαν στην εταιρία όπου άρπαξαν το τρομακτικό ποσό, η Αστυνομία συνέλαβε τον ίδιον τον διευθυντή (!) και τους κουμπάρους του, πατέρα και γιο, ιδιοκτήτες αντιπροσωπείας αυτοκινήτων για σκηνοθετημένη ληστεία!

Μάλιστα ο διευθυντής του υποκαταστήματος, είχε επικαλεστεί στον περασμένο Ιανουάριο ότι ενέδωσε στις απειλές των… μασκοφόρων, όταν του είπαν ότι έχουν απαγάγει και κρατούν σε μυστικό σημείο την 5χρονη κόρη του και μάλιστα είχε πει ακόμη ότι του έδωσαν να ακούσει στο τηλέφωνο το κοριτσάκι να κλαίει μέσα στον τρόμο του. Εδώ οι εμπνευστές του σχεδίου, που ανετράπη πλήρως, πόνταραν στη διάσταση στην οποία βρισκόταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος με την σύζυγό του η οποία και κρατούσε το μικρό κορίτσι.

Με σκαπτικά μηχανήματα

Ήδη η Αστυνομία στην Καβάλα με σκαπτικά μηχανήματα γύρω από την έκταση της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων βρήκε θαμμένο το μεγαλύτερο μέρος του κλεμμένου θησαυρού, χρήματα τα οποία προορίζονταν για εφοδιασμό των ΑΤΜ της Καβάλας, αλλά βρέθηκαν στα πατάρια και στα έγκατα της αντιπροσωπείας πατέρα και γιου, οι οποίοι επικαλέστηκαν στην ανάκριση οικονομικά προβλήματα από χρέη.

Η αποκάλυψη της Alphafrrepress

Η Alphafrrepress, στο ρεπορτάζ της, μετά την καταγγελία για την απαγωγή και τη ληστεία μαμούθ, είχε αποκαλύψει ένα στοιχείο που στάθηκε όπως όλα δείχνουν αφετηρία για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας για το τι πραγματικά είχε συμβεί.

Είχε αποκαλύψει συγκεκριμένα ότι ο διευθυντής της σεκιούριτι είχε πει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας ότι οι οι ληστές με τις μάσκες των Καραμανλή –Παπανδρέου, τον… περίμεναν μέσα στο διαμέρισμά του όταν εκείνος είχε επιστρέψει στο σπίτι του βράδυ Παρασκευής και ενώ τη Δευτέρα έπρεπε τα χρήματα να τοποθετηθούν στα ΑΤΜ. Το πρώτο ερωτηματικό που δημιουργήθηκε ήταν το πώς μπήκαν στο σπίτι του οι δράστες οι οποίοι, έλεγε τον σημάδευαν με πιστόλια.

Οι αστυνομικοί, κατά την πληροφορία που είχε αποκαλύψει η Alphafreepress, δεν είχαν διαπιστώσει ουσιαστική διάρρηξη. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και άνοιγε με αν απλό τράβηγμα…

Το φροντιστήριο

Ο διευθυντής είχε πει ότι τον είχαν κρατήσει όλη τη νύχτα στο διαμέρισμα, ότι ο ένας τον σημάδευε με το πιστόλι και ο άλλος έκανε… φροντιστήριο σε υπολογιστή για το πώς θα έμπαιναν οι τρεις τους στις εγκαταστάσεις της εταιρίας χωρίς να ηχήσει ο συναγερμός και χωρίς να γίνει αντιληπτό στα κεντρικά.

Είχε πει ακόμη ότι πήγαν μετά τις 7 το πρωί στην εταιρία με εκείνον να οδηγεί το αυτοκίνητό του και τους άλλους δύο να τον απειλούν με όπλο από το πίσω κάθισμα. Το γεγονός ότι μπήκαν γύρω στις 7 το πρωί στην εταιρία είχε τη σημασία του. Πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί ότι έως τις 6 το πρωί, γινόταν παρακολούθηση μέσω καμερών από τα κεντρικά της Αθήνας σε όλα τα υποκαταστήματα. Σταματούσε λίγο μετά τις 6 το πρωί…Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελευταία κυκλοφόρησαν χαρτονομίσματα στην Καβάλα που έφεραν τον σειριακό αριθμό των κλεμμένων.

Επισκέψεις στην Αντιπροσωπεία

Οι αστυνομικοί που είχαν στο στόχαστρο τον διευθυντή του υποκαταστήματος, τον έβλεπαν να επισκέπτεται τακτικά τους κουμπάρους του στην αντιπροσωπεία, να συζητούν να βγαίνουν στους χώρους και να αποχωρεί. Αποφασίστηκε με άδεια εισαγγελέα μια και τα τσεκαρισμένα χαρτονομίσματα φαίνεται να βγήκαν από την αντιπροσωπεία, να γίνει παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδέσεων των υπόπτων.

Εκείνοι είχαν τηλέφωνα τα λεγόμενα “πακιστανικά”. Παρ όλα αυτά ακούστηκαν στις συνακροάσεις να μιλάνε για ταξίδι στο εξωτερικό. Ο ένας από τους τρεις, επρόκειτο να ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού με σκοπό κατά πληροφορίες να “ξεπλύνει” το ποσό αφού δεν μπορούσε να μπει σε κυκλοφορία χωρίς κινδύνους.

Έβγαλε εισιτήριο για εξωτερικό

Τον είδαν να αγοράζει εισιτήριο και λίγο πριν φύγει αεροπορικώς αποφασίστηκε η επέμβαση η σύλληψη των τριών και η …ανασκαφή του χώρου όπου βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του κλεμμένου ποσού. Περισσότερες λεπτομέρειες για την πολύκροτη υπόθεση θα δοθούν στις 12 το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα