Κατρούγκαλος: Σε περίπτωση ρήξης να πάμε σε δημοψήφισμα

Δεν έχει φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων το «όπλο» της κυβέρνησης, που είναι το δημοψήφισμα, με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο να επισημαίνει σήμερα το πρωί πως «σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα».

«Είναι πιθανότερο το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας στη διαπραγμάτευση» σημείωσε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Γιώργος Κατρούγκαλος, το πρωί της Πέμπτης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος: «Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη. Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι στις προτάσεις των δανειστών, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι».

Μάλιστα, επισήμανε και τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε περίπτωση ενός όχι: «Λέμε όχι και δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον το οποίο θα έχει διαμορφωθεί, να βρούμε τρόπους να αντεπεξέλθουμε. Και πρέπει να ξέρετε πως πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα