Κάτω του κόστους θα πουλάει η Google το Nexus Tablet!

H Google, τελικά, θα πουλάει το Nexus 7 tablet της κάτω του κόστους και όχι στο κόστος, όπως είχε αρχικά δηλώσει ο επικεφαλής του Android, Andy Rubin. Σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, όμως, η εταιρεία

φαίνεται πως θα "μπαίνει μέσα”,και αυτό γιατί θέλει κατά κύριο λόγο να είναι προσιτή η συσκευή για όλους από άποψης τιμής, παράλληλα όμως στοχεύει στην μαζική πώληση συσκευών.

Το μοντέλο των 8GB, για παράδειγμα, υπολογίζεται από τους αναλυτές τού UBM Tech Insights, πως έχει κόστος παραγωγής γύρω στα 184 δολάρια, δηλαδή μόλις 15 δολάρια λιγότερα από την τιμή πώλησης, χωρίς να υπολογίζονται τα υπόλοιπα κόστη, του R&D, των συσκευασιών, των μεταφορικών από το εργοστάσιο, ή των μεταφορικών προς τους καταναλωτές, που για τις ΗΠΑ είναι δωρεάν κλπ.

Επίσης, υπάρχει και το δώρο των 25 δολαρίων, όπου όσοι αγοράσουν το Nexus, θα μπορούν να το εξαργυρώσουν στο Google Play, αποκτώντας ό,τι επιθυμούν. Αυτό πιθανολογείται πως βαρύνει τα κονδύλια του marketing, όμως θα είναι μια πολύ καλή προωθητική ενέργεια για την συσεκυή.

Ο βασικός στόχος της Google βέβαια, είναι να κλείσει την ψαλίδα με την Apple στην αγορά των tablet και να ανεβάσει σηματικά το ποσοστό του Android και του Google Play. Αυτό είναι το βασικό της μέλημα και εν προκειμένω, όπως φαίνεται, επιδοτεί ουσιαστικά την αγορά της ταμπλέτας της για να εξαπλωθεί παντού...

Keywords
Τυχαία Θέματα